Заробіток рівненських вчителів з часом стане вищим

11.11.2019 14:12   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Міністр наголосила, що необхідно працювати над мотивацією та розвитком освітян. Звичайно, важливим в цьому питанні є фінансове забезпечення вчителів.

Уряд створює умови для розвитку освітян. Про це сказала Міністр освіти і науки Ганна Новосад, представляючи «To do list» змін, які плануються впровадити у сферах освіти та науки.

Міністр наголосила, що необхідно працювати над мотивацією та розвитком освітян. Звичайно, важливим в цьому питанні є фінансове забезпечення вчителів. За словами урядовця, підвищення зарплати вчителів відбуватиметься поступово. Нова система оплата праці для освітян буде запроваджена до 2023 року. При цьому Міністр підкреслила, що в наступному році в Державний бюджет закладено майже 10 млрд грн додатково на індексацію заробітних плат і на підвищення виплат окремим категоріям.

«Ми вирішили підтримати молодих вчителів. Це ті, хто найчастіше отримує найменше. Тому в наступному році хочемо дати одноразову винагороду у формі 10 мінімальних прожиткових мінімумів майже 75 тисячам українських педагогів», - повідомила Ганна Новосад. До слова, окремо кращі вчителі за результатами сертифікації отримають 20% надбавки.

Вона переконана, що «поряд з грошима кожен педагог повинен мати свободу для професійного розвитку». Тому в планах Міністерства демонополізація підвищення кваліфікації педагогів. Зокрема, держава визнаватиме недержавні курси. Крім того, буде запроваджений інститут супервізорів – морально-психологічний супровід, підтримка педагогів, зокрема, у реформі НУШ.

За матеріалами прес-служби РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews