Зеленський забирає у Тернополя 75 мільйонів гривень

11.11.2019 22:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Слово

Центральна влада забирає в міст обласного значення кошти, які надходять до бюджету із податку на акциз. У Тернополя це 75 мільйонів гривень в рік.

Щоб донести свою позицію до керівництва країни, Уряду та Верховної ради, у Тернополі сьогодні, 11 листопада, відбулася позачергова сесія міської ради. На цій сесії прийняли звернення до Кабміну та Верховної ради.

Сергій Надал, міський голова, зазначив, що разом із повноваженнями, які отримують громади, та фінансовими можливостями, збільшується й кількість видатків. Утім, на 2020 рік бюджети громад урізають за рахунок того, що забирають податок на акциз.

«В проекті закону на 2020 рік не передбачено фінансування належної зарплати освітянам, як це було анонсовано, незважаючи на прийняті урядом постанови. Не передбачено належного фінансування для медицини, і вона буде профінансована лише на 60% від потреб попереднього року. Також планується забрати надходження, які мають органи місцевого самоврядування, – це акциз на нафтопродукти. За нашими попередніми розрахунками, – ця  сума складає 75 млн. грн. в рік. Це бюджет, який ми з вами використовуємо для ремонту доріг та прибудинкових територій. Це також питання пільгового проїзду. Такі кроки повертають нас в часи Януковича і знову робить нас «прохачами», – пояснив Сергій Надал.

Така ситуація в усій Україні. Саме тому, додав мер Тернополя, відповідні звернення будуть прийматися практично по всіх містах, щоб донести свою думку, можливо, до погано поінформаваного керівництва держави.  

Нагадаємо, позачергова сесія міської ради – це реакція на дії влади в Києві, щодо бюджетної централізації.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Слово