Фахівці Держпраці виявили майже 250 фактів незадекларованої зайнятості на Буковині

18.11.2019 20:17   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Запобігання використанню незадекларованої праці є одним із пріоритетних напрямів діяльності Управління Держпраці у Чернівецькій області.

За десять місяців 2019 року головні державні інспектори Держпраці виявили 248 працівників, допущених до роботи без оформлення трудового договору. З них -  177 працівників працювали без оформлення трудових відносин; 49 - без належного оформлення трудових відносин (на підставі цивільно-правових угод, які  мали ознаки трудових); із 22 особами роботодавці уклали трудові договори, але допустили до роботи без повідомлення про факти працевлаштування територіальний орган Державної податкової служби.

Лише у жовтні 2019 року інспектори територіального органу Державної служби України з питань праці встановили факти  неоформлених трудових відносин у двох фізичних осіб - підприємців: 55 працівників допущені до роботи без належного працевлаштування.

За результатами інспекційних відвідувань та інформаційно-роз’яснювальної роботи від початку 2019 року між роботодавцями та найманими працівниками укладені 3019 трудових угод.

На виконання розпорядження  Кабінету Міністрів України № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», Управлінням Держпраці у Чернівецькій області спільно з представниками Державної податкової служби, Головного управління  Пенсійного Фонду України у Чернівецькій області,  іншими органами виконавчої влади за участю представників органів місцевого самоврядування в регіоні проводяться комплексні заходи.

Загалом здійснені 303 комплексних заходи, під час яких виявлені 373 працівників, допущених до роботи без належного оформлення.  Легалізована праця 522 осіб.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews