На Буковині цьогоріч розпочали свій бізнес близько шести тисяч платників податків

18.11.2019 22:12   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Загалом, на початок листопада 2019 року податківці 13 центрах обслуговування платників (ЦОП) забезпечують обслуговування 62142 платників податків. З них 17185 юридичних осіб, 44395 фізичних осіб-підприємців та 562 особи які здійснюють незалежну професійну діяльність. Від початку 2019 року свій бізнес розпочали 5904 платники податків, з них – 628 юридичних осіб та 5276 фізичних осіб-підприємців.

Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

У податковому відомстві акцентують увагу буковинців на легалізації підприємницької діяльності та відзначають, що кожен новостворений платник чи громадянин може отримати консультації з питань податкового законодавства та довідкову інформацію з питань обліку платників податків у ЦОПах. Інформація про роботу ЦОПів знаходиться на офіційному порталі Територіальних органів ДПС у Чернівецькій області за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/ .

Маєте питання – запитуйте!

Щодо фізичних осіб, то у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків Чернівецької області зареєстровано 878674 фізичні особи. Протягом 2019 року їх кількість зросла на 12051 громадянин, у тому числі на 447 іноземних громадян. В окремому реєстрі перебуває на обліку 12516 мешканців області. Це особи, які через свої релігійні чи інші переконання відмовилися від присвоєння їм номера облікової картки платника податків та обліковуються у згаданому реєстрі за прізвищем, ім’ям, по батькові та серією і номером паспорта.

За матеріалами ДФС Буковини

 
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews