У Віртуальному музеї князів Острозьких з'явилася новітня техніка

20.11.2019 11:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: Район Острог

«Віртуальний музей спадщини князів Острозьких» отримав благодійну допомогу від Hoteliero Алеся Нечипоренко в рамках програми «Клуб бізнес-янголів».

До Острога передали планшет, VR-окуляри й телевізор, які можна використовувати для освітніх цілей і популяризації міста як туристичного центру.

«Віртуальний музей спадщини князів Острозьких» отримав благодійну допомогу від Hoteliero Алеся Нечипоренко в рамках програми «Клуб бізнес-янголів». Інформацію про це розмістили на сторінці проєкту в соцмережі «Facebook». До слова, заявку Острога обрали з-поміж 45 інших проєктів, що, як кажуть ініціаторки, свідчить про конкурентоздатність розробки.

Отриману техніку планують використовувати з освітньою метою – глибше знайомити школярів 7–8 класів із надбаннями князів Острозьких. Крім того, інновації служитимуть для залучення туристів у місто

Нагадаємо, що проєкт відділу культури і туризму виконкому Острозької міської ради «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких» став одним із переможців конкурсу «Створюємо інноваційний культурний продукт» та отримав підтримку від Українського культурного фонду. Ініціатори проєкту – керівниця Туристично-інформаційного центру Острога Анастасія Драчук і завідувачка відділу туризму та охорони культурної спадщини Олеся Гощук.

Реалізація проєкту зайняла 5 місяців. За цей час було створили web-платформу віртуального музею, оцифрували 20 автентичних експонатів музеїв міста доби князів Острозьких, зняли 5 відео з використанням технології віртуальної реальності і т.д.

Проєкт уже презентували в Острозі та в Рівному. Наразі організатори налагоджують зв’язки зі всіма культурними інституціями, які мають у своїх колекціях елементи спадщини князів Острозьких, для того, щоб спільними зусиллями повноцінно представити вагомість внеску княжого роду в розвиток української культури та країн-сусідів.

За матеріалами https://ostrog.rayon.in.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Район Острог