Чернівецька область: вогнеборці вдосконалювали навики з гасіння пожеж на різних об’єктах (Фото)

21.11.2019 09:53   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Прибути до місця події, провести розвідку у приміщенні, де виникло загорання, евакуація людей, співпраця з працівниками установ та іншими екстреними службами, ліквідація пожежі – досягнення максимальних результатів у цих діях можливе при щоденному навчанні та тренуванні особового складу пожежно-рятувальних підрозділів.

Для цього у державних пожежно-рятувальних частинах Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводяться тактико-спеціальні навчання. Так, 20 листопада їх провели працівники Служби порятунку Сторожинецького та Глибоцького районів області та м. Чернівці.

Вогнеборці 12 державної пожежно-рятувальної частини м. Сторожинець ліквідовували умовну пожежу, яка виникла в кабінеті хімії на другому поверсі Костинецького навчально-виховного комплексу. Окрім цього, за задумом навчань внаслідок сильного задимлення в сусідньому класі залишився учень. Тут рятувальники вдосконалювали свої навики з порятунку людини за допомогою автодрабини.

Рятувальники 14 державної пожежно-рятувальної частини смт Глибока відпрацьовували злагодженість дій з ліквідації умовної пожежі у підсобному приміщені Глибоцької райдержадміністрації, а вогнеборці 2 державної пожежно-рятувальної частини м. Чернівці – у дошкільному навчальному закладі №22. Усі завдання працівники Служби порятунку виконали у встановлені часові терміни.  

Окрім цього, під час навчань відпрацьовувались чіткі дії персоналу цих установ. Зокрема, працівники мали оперативно сповістити про подію усі екстрені служби, правильно провести евакуацію людей з приміщень, охоплених димом чи вогнем, здійснити першочергові дії з пожежогасіння тощо. Також для колективів рятувальники провели інструктажі з протипожежної безпеки, користування первинними засобами пожежогасіння та інше, а вихованцям садочка та школярам фахівці Служби порятунку розповіли основні правила безпеки життєдіяльності, продемонстрували пожежну техніку та її обладнання та дали дітям відчути себе справжніми вогнеборцями, подаючи воду з пожежного ствола.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews