Увага! У Чернівцях перевіряють систему оповіщення «Сигнал - ВО»

22.11.2019 09:12   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Управління цивільного захисту населення обласної державної адміністрації повідомляє що, відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту на 2019 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 року №1076-р та розпорядження Чернівецької обласної державної адміністрації від 04.02.2019 №100-р «Про затвердження Плану основних заходів цивільного захисту Чернівецької області на 2019 рік» 21-22 листопада 2019 року на території Чернівецької області буде здійснюватися комплексна перевірка територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення населення.

На підприємствах, установах та організаціях будуть вмикатися сирени оповіщення з метою перевірки їх технічного стану та спроможності доведення інформації про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації.

Основна мета проведення перевірки – визначення працездатності систем оповіщення. При позаплановому включенні сирен та передачі мовної інформації по електронних засобах масової інформації і вуличних гучномовцях, інформація може мати зміст про загрозу або виникнення різного виду надзвичайних ситуацій.

Почувши довгий уривчастий сигнал сирен, мешканцям області необхідно включити радіоточки, радіоприймачі та прослухати інформацію. Інформація передається протягом 5-7 хвилин після подачі звукових сигналів та містить зміст про загрозу або виникнення різного виду надзвичайних ситуацій та порядок дій населення у цих умовах.

Вислухавши повідомлення з питань цивільного захисту, кожен повинен діяти без паніки і метушні відповідно до отриманих вказівок. Також потрібно сповістити про почуте сусідів, особливо людей похилого віку. Кожен громадянин повинен бути підготовленим до дій при виникненні надзвичайної ситуації або події.

Громадян просять не турбуватися та дотримуватися спокою.  

За матеріалами ЧОДА

 
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews