Скандал навколо Центрального ринку Івано-Франківська: хто кому рейдер?

22.11.2019 13:48   Опубліковано : Новини Станіславівщини
Джерело: Правда

В обласному центрі Прикарпаття нещодавно не на жарт розгорівся скандал довкола Центрального ринку. Корпоративний конфлікт ледь не переріс у силове протистояння. Що ж відбулося насправді, з’ясовували наші кореспонденти.

Попередній орендар Центрального ринку Івано-Франківська, місцевий підприємець Ігор Халаменда, відомий у кримінальних колах на прізвисько Бура, 24 жовтня 2019 року оформив договір з продажу своєї частки в ТОВ «Торговий сервіс», яке власне в орендувало ринок. Продаж було здійснено на користь підприємців Тамари Казанцевої та Олександра Туяхова. Одразу після укладання угоди та отримання грошей, вже колишній власник ТОВ «Торговий сервіс» Ігор Халаменда розпочав реалізовувати свій шахрайський план. Він заявив, що жодного договору не було і, застосовуючи своїх кримінальні зв’язки та команду юристів, заявив про свої права на Центральний ринок, а нових власників оголосив “рейдерами”.

Читайте також

Халаменда повернув собі франківський ринок
Франківський ринок вистояв: «Бурі» так і вдалося потрапити до офісних приміщень «Торгового сервісу»

Після таких заяв місцевого кримінального авторитета Бури, нові власники ТОВ «Торговий сервіс» Казанцева та Туяхов, з огляду на бандитське минуле Халаменди, побоялися за свою безпеку і вирішили покинути територію України. 

Будучи за кордоном, Тамара Казанцева через свого представника налаштувала контакти з місцевими підприємцями та бізнес-колами Західної України. Розпочалися тривалі переговори, в результаті яких був укладений Меморандум про викуп проблемного активу. Після цього нові власники викупили корпоративні права в компанії «Марксмен компані», яка є орендарем Центрального ринку.

Юристи нових власників, уклавши адвокатські договори з Казанцевою, розпочали роботу над захистом її прав у судових та правоохоронних органах.

На сьогодні ТОВ «Марксмен компані» на основі договору оренди із ТОВ «Торговий Сервіс» забезпечує діяльність, охорону та взаємодію з підприємцями, які здійснюють торгівлю на Центральному ринку. 

Окрім цього, юридична група компанії, за нотаріально завіреним дорученням, представляє Тамару Казанцеву в судових спорах та супроводжує захист корпоративних прав у судових інстанціях.

Згідно підписаного меморандуму, після завершення корпоративних спорів, власник ТОВ «Торговий сервіс» Тамара Казанцева взяла на себе зобов’язання продати та офіційно переоформити корпоративні права на нових власників.

Станом на сьогодні угода із компанією “Марксмен Компані” залишається чинною і саме ця фірма тепер на законних підставах працює як оператор Центрального продуктового ринку в Івано-Франківську.

Залагодити питання спору щодо корпоративних прав і діяльності підприємств у цивілізованому світі прийнято через органи судової влади, але Ігор Халаменда вирішив інакше. Він повівся по-рейдерськи.

З’явившись на ринку в суботу, 16 листопада і вимагаючи допустити його до офісних приміщень для здійснення управління діяльністю ринку.  На ринок Халаменда прийшов у супроводі приватної охорони та в бронежилеті і спробував силоміць увірватися до офісних приміщень. При цьому він вимагав від присутніх на місці події поліцейських посприяти в його незаконних діях. Однак правоохоронні органи не втручалися у вирішення корпоративного конфлікту, а тільки стежили за правопорядком, припиняючи раптові ексцеси через негативну реакцію, яку викликала у підприємців на ринку раптова поява Бури.

Якими були старі порядки на Центральному ринку в Івано-Франківську, коли Бура здійснював тут своє керівництво, місцеві підприємці добре пам’ятають. Його зустріли вигуками “Банду геть!” і зробили спробу облити лайном.

Різке несприйняття Ігоря Халаменди викликає не тільки його темне минуле з дев’яностих, але й недавня діяльність як депутата міськради від антиукраїнської “Партії регіонів”. Проросійська позиція цього екс-регіонала давно відома. Не випадково під час цього “рейдерського” наскоку Халеменди на ринок його супроводжувала відома представниця “руского міра” в Івано-Франківську, активістка Партії регіонів Світлана Іванова.

Довідка. Ігоря Халаменда, відомий у кримінальних колах під прізвиськами «Бура», ексдепутат від “Партії регіонів”. Запам’ятався франківцям низкою скандалів.

Історія розпочалася ще у далекому 2010 році, коли кілер застрелив попереднього власника базару, підприємця Володимира Олійника. Виконав це замовлення соратник і друг Халаменди – Віталій Войциховський. За цей злочин він лише 6 років провів за ґратами.

У 2012 році Халаменда скоїв в передмісті Івано-Франківська смертельну ДТП, у якій загинула дружина правоохоронця з Долини. Івано-Франківський міський суд тоді навіть “закрив” скандального кримінального авторитета у СІЗО. Про те за деякий час Тисменицький районний суд призначив йому досить незначне покарання за вчинений злочин у вигляді двох років іспитового терміну.

Досі Івано-Франківськ пам’ятає, як, перебуваючи «під кайфом», Ігор Халаменда влаштував перегони із франківськими патрульними.

На слуху також  “стрілянина біля Пасажу“, де люди “Бури” особисто вчинили перестрілку у самому середмісті. 

Крім цього були й інші випадки скандальних витівок бандита Халаменди. Зокрема підтримка Антимайдану, вербування так званих тітушок, погрози та побиття активістів Євромайдану.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правда