Литва: Ігор Богатирець представив Буковину

02.12.2019 20:11   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець та заступник Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства облдержадміністрації Юрій Штефуник  взяли участь в українсько-литовському економічному форумі.

Захід відбувся у Вільнюсі за участі Президента України Володимира Зеленського і Президента Литви Гітанаса Науседи, представників урядів, бізнес-асоціацій, експертів-економістів, підприємницьких кіл.  Організаторами є  УСПП та  Конфедерація промисловців Литви.

У ході заходу Ігор Богатирець презентував Буковину, як інвестиційно — привабливий регіон України. Окремо зупинився на реалізації  першого українсько – литовського екологічного проєкту  «Реконструкція каналізаційних очисних споруд у  м. Заставна Чернівецької області».  По цьому проєкту  27 вересня 2019 року в Посольстві України в Литві (м. Вільнюс) Громадська організація «Атвира Європа» урочисто передала комплект проєктно – кошторисної документації представникам Чернівецької обласної адміністрації для подальшої реалізації.  

Зазначив, що в майбутньому  успішне завершення проєкту стане прикладом спільної роботи як України так і Литви по створенню систем, що запобігають забрудненню навколишнього середовища і піднімає  цінність води на новий рівень. Підкреслив, що цей проєкт може бути застосований рядом інших міст як України так і в регіоні «Верхній Прут», куди входять Румунія і Молдова.

Також учасники форуму обговорили перспективи створення спільних виробничих об’єднань за участі представників малого та середнього бізнесу України та Литви в агропромисловій та харчовій галузях, надання сприяння розвиткові бізнесових контактів у зазначених сферах, просування продукції українського виробництва на литовський ринок, спільної продукції – на ринки третіх країн. Відбувся обмін думками щодо розвитку галузі, у зокрема на міжрегіональному рівні, що має сприяти розвитку  фермерських господарств, як в Україні, так і у Литві, відродженню села у цілому шляхом відродження спільних традицій.

За матерілами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews