Субсидії на Буковині отримують понад 50 тисяч домогосподарств

02.12.2019 21:12   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Впродовж двох місяців органи соціального захисту здійснюють нарахування пільг за новим порядком: відбувається так звана «монетизація пільг» в готівковій та безготівковій формі. Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Віталій Савкін під час сьогоднішнього брифінгу.

«Ми робимо все можливе, аби громадяни нашого краю вчасно отримали нараховані згідно чинного законодавства належні їм пільги. Відповідно до встановлених нормативів згідно Постанови Кабінету Міністрів №847 ми прораховуємо пільги та субсидії до 27 числа поточного місяця».

Віталій Савкін нагадав, що з 1 жовтня цього року дещо змінився порядок виплати монетизації. Так, Міністерство соціальної політики України перераховує безготівкові кошти  на рахунки пільговиків і субсидіантів відкритих в АТ «Ощадбанк», які надалі сплачуються на рахунки надавачів послуг за спожиті послуги.

Органи соціального захисту населення щомісяця формують заявку на фінансування готівкової монетизації та подають її до обласного департаменту.

Департамент відповідну заявку надсилає до Мінсоцполітики, після чого профільне міністерство перераховує кошти на рахунок Департаменту соціального захисту населення ОДА. Відтак, фінансування спрямовується на районні управління соціального захисту населення. Кошти надходять на рахунки пільговиків та субсидіантів, які вони зазначили у своїх заявах на виплату готівки (відділення АТ «Укрпошта» або будь-який з 38 банків України).

«Для буковинців, котрі отримують субсидії на опалювальний період, нічого не змінилося (крім осіб, котрим необхідно було надати повторні заяви: внутрішньо переміщені особи, особи, в яких члени сімей не проживають з ними, де відбувається призначення за рішенням комісії). Таких заяв з 1 жовтня надійшло до нас більше ніж 2,5 тисячі», - зазначив посадовець.

На сьогодні в Чернівецькій області субсидії отримують 50 тисяч 390 домогосподарств (у тому числі, субсидії на скраплений газ та тверде паливо).

В цьому місяці субсидії прорахували 47 176 домогосподарствам на загальну суму 45 млн 223 тис.705 грн. З них:

  • безготівково на персональні рахунки в АТ «Ощадбанк» - 14 059 на суму  3 млн 808 тис. 114 грн. ;
  • готівкою на розрахункові рахунки в банках – 15 318 на суму 18 млн 396 тис. 503 грн.;
  • готівкою на АТ «Укрпошта» - 17 799 на суму 23 млн 019 тис. 090 грн .

За матеріалами ЧОДА

 
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews