На Рівненщині вантажівки зважуватимуть по-європейськи

10.12.2019 00:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Рівненській області впроваджуватимуть словенський досвід збереження автомобільних доріг від руйнування.

Про це домовилися голова ОДА Віталій Коваль та представники делегації зарубіжної країни, що прибула на Західноукраїнський форум «Розвиток та безпека місцевих доріг». Свою співпрацю сторони закріпили підписанням меморандуму.

«Словенія славиться якістю своїх доріг, в цій країні діє ваговий контроль на найвищому рівні. На дорогах європейської країни використовують мостову систему для зважування автомобілів в русі Weight in motion (WiM). В Україні вона діє лише в Києві. Невдовзі почнемо використовувати цю систему на Рівненщині», - зазначив Віталій Коваль.

Система дозволяє зважувати транспорт в русі та виявляти перевантажені автомобілі, що руйнують дороги. Тож, завдяки розробці на дорогах Словенії встановлений цілодобовий контроль за масою транспортних засобів, автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху. Уся інформація про інтенсивність руху та склад транспортних потоків акумулюється, адже необхідна для планування ремонтно-будівельних робіт.

Як зазначив керівник області, словенці передають систему на Рівненщину на кілька місяців, аби ми переконалися в її ефективності. Прибори розмістять під мостами в місцях великої інтенсивності руху транспорту. Перевантажені авто не знатимуть, де сьогодні чи завтра розташовуватиметься цей суперсучасний ваговий контроль.

«Якщо WiM зарекомендує себе якнайкращим чином, придбаємо подібні комплекси для постійного використання. Можливо саме цей інструмент допоможе врятувати місцеві дороги Рівненської області і зупинити їх руйнації», - наголосив Віталій Коваль.

Нагадаємо, сьогодні у Рівному проходить Західноукраїнський Форум «Розвиток та безпека місцевих доріг». Масштабна подія зібрала українських та зарубіжних експертів, бізнесові ділові кола дорожньої галузі. За результатами Форуму буде розроблено бачення розвитку місцевих доріг на 2020 рік. Пропозиції будуть направлені Уряду України.

Форум організований Всеукраїнською дорожньою Асоціацією у партнерстві з Рівненською ОДА.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews