«Єдинщики» збагатили бюджет Буковини на 455,9 мільйонів гривень

13.12.2019 22:17   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Таку суму надходжень до казни Буковини забезпечили платники єдиного податку – фізичні та юридичні особи. Так, впродовж січня – листопада 2019 року буковинські «єдинники» сплатили до територіальних скарбниць на 87,4 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року – роз'яснюють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Найбільший внесок у наповнення казни зробили приватні підприємці, що працюють на спрощеній системі оподаткування. Завдяки їм бюджет отримав 359,5 млн грн. Юридичні особи-платники єдиного податку сплатили 60,3 млн грн. Також, свою частку до наповнення бюджету внесли і сільгоспвиробники – 36,1 млн грн.

В цілому в області на спрощеній системі оподаткування перебувають 44067 представників малого та середнього бізнесу.

І надалі найпопулярнішою серед «спрощенців» лишається друга група – її обрали понад 14 тис. підприємців, що складає 48,8% всіх підприємців – «єдинників». Першу групу застосовують 7525 підприємців, третю – 7186.

Серед юридичних осіб – платників єдиного податку  2745 застосовують третю групу (5 відсотків застосовують 2556 підприємств, 3 відсотки – 189 організацій). Також в області здійснюють діяльність 662 сільськогосподарських товаровиробників, які працюють на ІV групі.

У податковому відомстві Буковини наголошують,  у разі, якщо платник інших податків і зборів прийняв рішення перейти на спрощену систему оподаткування з 1 січня наступного року, йому необхідно подати заяву до контролюючого органу не пізніше 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу (а саме, не пізніше 16 грудня 2019 року).

ДПС Буковини
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews