Грошей із Києва не дали, тож у Тернополі перекрили все власними ресурсами (Фото, відео)

23.12.2019 21:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Терен

Усі працівники бюджетної сфери Тернополя до кінця цього року отримають зарплати, причому – у повному обсязі.

Станеться це не тому, що наше місто отримало очікувані гроші із Києва, а завдяки тому, що на сесії вчора, 20 грудня, депутати внесли зміни до бюджету громади на 2019 рік.

Нагадаємо, на цьому засіданні ухвалили багато цікавих питань. Там йшлося, зокрема, і про забезпечення необхідного фінансування усім галузям міської господарки.

– Ви знаєте, що завершується рік, тому підтягуються усі кошти, щоб не залишити галузі із боргами, – каже начальниця міського фінансового управління Надія Кучер. – Тому ми збільшуємо дохідну частину бюджету і перерозподіляємо наявні кошти.

Отже, у Тернополі були змушені виділяти власні кошти із казни, бо вказані потреби, тобто витрати на зарплати бюджетникам, в Кабміні повною мірою не профінансували. Гроші, який бракувало, в основному знайшли, зменшивши обсяг запланованих робіт із капітальних ремонтів у місті, додала Надія Кучер. Окрім того, депутати розподілили те, що надійшло із обласної казни у вигляді трансфертів.

– Суму 12,9 млн грн ми одержали за рахунок внутрішніх перекидок між головними розпорядниками коштів, – пояснює вона. – Близько 7 млн грн із цих грошей спрямуємо на виплату зарплати працівникам бюджетної сфери міста.

Зауважимо, у казну міста завдяки угоді про міжбюджетний трансферт, укладеній із обласною радою щодо фінансування потреб Тернопільської школи-мистецького ліцею №21, на той час надійшов 1 мільйон гривень. Ці гроші були передбачені на оплату праці викладачів так званої мистецької компоненти у закладі, який колись мав статус обласного. Найвищий представницький орган до кінця 2019-го боргував місту ще 900 тис. грн. Цю суму у вигляді трансферту вже отримали і незабаром також використають на потреби освітян.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Терен