На Центральній площі Чернівців освятили Різдвяну шопку (Фото)

24.12.2019 09:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Перед початком новорічно-різдвяних свят вже традиційно на Центральній площі Чернівців з’явилася Різдвяна шопка.

До церемонії відкриття долучилися представники різних конфесій, громадських організацій та городяни.

Участь у відкритті взяв заступник міського голови з птань діяльності виконавчих органів міської ради Олександр Паскар, який привітав присутніх із наступаючими новорічно-різдвяними святами та побажав міцного здоров’я, благополуччя, мирного неба над головою та Божого благословення. Також під час церемонії відкриття чернівецькі “пластуни” передали Вифлеємський вогонь миру, який горітиме у лампадці всередині шопки.

Довідково: Шопка (або вертеп) – переважно макет, що зображає вифлеємську стайню. Може бути виконана як у мініатюрі, так й у великих розмірах. За легендою, традицію встановлювати різдвяні шопки започаткував святий Франциск Ассізький і зробив це в далекому 1223 році в Італії, аби перенести акцент у святкуванні Різдва Христового зі світського матеріалізму та подарунків на поклоніння Ісусу. В Україні шопки набули популярності передовсім у західних областях, де традиції їх встановлення успадкувалися від багаторічної приналежності до Польщі.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews