Буковина: дружині загиблого десантника вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня

31.12.2019 21:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

28 грудня голова обласної державної адміністрації Сергій Осачук зустрівся із дружиною загиблого десантника з Буковини Дмитра Костенюка – Євгенією Ярославівною,  –  для того, щоб вшанувати пам'ять її чоловіка — Героя та вручити державну нагороду.

Згідно з Указом Президента України №270/2019 від 17 травня 2019 року за значні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, громадянську мужність, самовідданість у  відстоюванні конституційних засад демократії, прав і свобод людини, вагомий внесок у культурно-освітній розвиток держави, активну волонтерську діяльність солдат Дмитро Костенюк посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Сергій Осачук наголосив, що ця відзнака ніяк не виправить страшну втрату родини, та все ж це матеріальний вимір гідності та мужності Дмитра Костенюка.

«Ваш чоловік – Герой не лише для Буковини, а й для всієї України. Наш обов'язок – не лише нести пам'ять про майже сотню мужніх і славних синів Буковини, що віддали життя за наше мирне небо, а й повсякчас працювати для розвитку Чернівецької області та всієї України. І українські військові, які продовжують сьогодні боронити територіальну цілісність та незалежність нашої країни, дають нам таку змогу», - зазначив голова обласної державної адміністрації.

На зустрічі був також присутній обласний військовий комісар Віталій Чурай, який цікавився, чи в повному обсязі родині загиблого надається гарантований державою пакет соціальних послуг та пільг.

Нагадаємо, що солдат 80-ї окремої  десантно-штурмової бригади ЗСУ Костенюк Дмитро Степанович загинув 29 березня 2019 року. На Маріупольському напрямку в районі проведення Операції Об’єднаних сил російсько-терористичні угрупування здійснили обстріл із забороненого озброєння – 120-міліметрових мінометів – опорний пункт 80-ї ОДШБр. У результаті отриманих осколкових поранень загинув військовослужбовець 80-ї ОДШБр Дмитро Костенюк. За життя десантника військові лікарі боролися до останнього. Без батька залишилося двоє неповнолітніх дітей.

За матеріалами ЧОДА


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews