Гра на біс і порваний смичок: драйвовий концерт Олександра Божика – у Тернополі (Відео)

14.01.2020 19:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: МедіаТОР

Захоплені глядачі, які не відпускали зі сцени, і зламаний смичок. Концерт скрипаля-віртуоза Олександра Божика відбувся 11 січня в Тернополі. Разом з дружиною Юлією і рок-оркестром вперше в нашому місті виступили торік, теж 11 січня. Кажуть, це магія цифр.

На сцену Олександр Божик вийшов без оголошення й відразу почав грати. Так, що захопив подих усіх присутніх у переповненій залі драмтеатру. Глядачі з подивом слухали всесвітньовідомі композиції класики та року, а подекуди – їх поєднання, наприклад, Вівальді та AC/DC. Також скрипаль здивував авторською музикою. Лідируюча скрипка гармонійно звучала разом з оркестром, Юлія Божик творила разом з чоловіком й підтримувала його поглядом і усмішкою.

Виступ у Тернополі припав на День подяки. Олександр Божик щиро дякував глядачам за їхню любов до музики і надзвичайно теплий прийом. Одна з авторських мелодій була про мрії, отож він розповів як здійснилась одна з його мрій: грати на сцені в кросівках.

Скрипаль завоював серця глядачів не лише майстерним виконанням, а й щирістю емоцій. Він жартував і спілкувався з людьми. Енергетику, якою наповнився зал, не описати словами.

Після виконання кожної композиції глядачі довго аплодували та знімали емоційне виконання на камери телефонів, а після концерту ставали у чергу, аби сфотографуватись з Олександром і Юлією.

Згодом відео і фото глядачі публікували у соцмережах. А під такими дописами – відгуки.

Це було казково, мегадрайвово! Цього року вже були вдруге. Дякуємо за святковий настрій, – написала у Фейсбук Galina Sk.

Вчора були з Тарасом на концерті скрипаля Олександра Божика.
Ну, що вам сказати про цей концерт, люди… Це було – божественно! Олександр Божик – це не просто скрипаль-віртуоз в якнайнеймовірнішому вимірі цього мистецтва. Для нього немає неможливого у володінні скрипкою. Але кого нині здивуєш вправним володінням інструментом. А от володіти залом, володіти душами глядачів, підносити їх на вершину сходів від землі до неба, якими є музика – хто це вміє, окрім генія?
Ці півтори години наші душі були волосинами смичка цього неймовірного музиканта і його оркестру. Рок-скрипка? Так, він зробив це! І соло, і з оркестром, а найбільше – duo – удвох із дружиною Юлією Божик – не меншим віртуозом фортеп’яно. Молоді, красиві, закохані, небесно талановиті!
Театр не просто був переповнений – не було де голці впасти! Зал шаленів, оплески припинялися лиш з тієї причини, що треба ж було дати музикантам можливість грати знову й знову.
Такого вибуху шаленої енергетики найвищого класу не можу навіть пригадати… Фантастика, добрі люди. Хто не бачив – підіть подивіться й послухайте, – прорецензувала виступ тернопільська письменниця Леся Коковська-Романчук.

Сам Олександр Божик подякував шанувальникам:

Тернопіль, ну чому ви такі класні? Чому ми тут кожного року збираємо переаншлаги, в чому секрет вашого позитиву, вашої любові, вашого неймовірного заряду енергії? Коли вчора нам після концерту аплодували при закритій кулісі і просили заграти на біс, я відчув, що таке любов до музики. ДЯКУЄМО ВАМ! Ви просто нереальні.

Для багатьох глядачів півтори години музики пролетіли, наче кілька хвилин. Наприкінці всі аплодували стоячи, а коли закрили куліси, не розходились і просили музиканта зіграти на біс. Він пообіцяв: з шанувальниками в Тернополі зустрінеться незабаром. Можливо, на концерті куми Оксани Мухи. 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: МедіаТОР