На Буковині під відкритим небом відбулося свято «Від Різдва Христового до Йордану»

20.01.2020 22:42   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Скуштувати різдвяні страви, побачити легендарну буковинську переберію, приєднатися до великого кола коляди мали змогу відвідувачі фольклорно-етнографічного свята «Від Різдва Христового до Йордану». Відбулося дійство 19 січня на території Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту. 

Гостями цьогорічного свята стали жителі Буковини та гості з різних куточків України, родини чернівчан, молодь, діти,  представники крайової влади. Від виконавчої влади гостей свята привітала в. о. заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко.

Понад двадцять кращих аматорських колективів Буковини та дует «Писанка» створили для двох тисяч гостей свята унікальне дійство – відтворення традиційних буковинських звичаїв та обрядів.

Родзинкою фестивалю стало освячення води, яке відбулося у Свято- Миколаївській церкві на території музею.  Усі присутні  мали

змогу долучитися до  спільної молитви та взяти участь в цьому обряді. 
Упродовж дня для учасників свята працювали тематичні фотозони, для малечі проводились майстер-класи з виготовлення новорічно-різдвяної атрибутики, ігри, конкурси, розваги.

За матеріалами ЧОДА


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews