У Кадубовецькій ОТГ створять оптимальну освітню мережу

21.01.2020 00:12   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Створення та функціонування опорних закладів освіти у Кадубовецькій ОТГ обговорили під час консультації в. о. заступниці голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко, фахівці Департаменту освіти та науки ОДА та голова громади Ілля Ткачук.

Ірина Ісопенко подякувала голові ОТГ за ініціативність та зацікавленість освітніми питаннями громади.

«Створення опорних закладів –  це можливість рівного доступу до якісної освіти, раціональне та ефективне використання усіх ресурсів», – зазначила в.о заступниці голови ОДА.

Обговорили під час консультації також сполучення між населеними пунктами, підвіз дітей до шкіл і, як результат, потребу громади у шкільному автобусі для учнів.

Голова ОТГ зазначив, що найближчим часом буде вжито усі необхідні заходи для формування оптимальної мережі.

Довідково

Кадубовецька ОТГ створена 22 грудня 2019 року. Площа об'єднаної територіальної громади – 62,022 квадратних кілометри, чисельність населення – 5909 осіб. У територіальну громаду об'єдналися села Кадубівці, Кулівці, Репужинці та Хрещатик.

Опорний заклад освіти – це заклад загальної середньої освіти, що має зручне розташування для підвезення дітей з інших населених пунктів, укомплектований кваліфікованими педагогічними кадрами, має сучасну матеріально-технічну і навчально-методичну базу та спроможний забезпечувати на належному рівні здобуття профільної освіти.

Аби наблизити місце навчання дітей до їхнього дому, у відповідному населеному пункті може утворюватися філія закладу освіти.

На сьогодні, наприклад, у Чернівецькій області створені та функціонують 15 закладів загальної середньої освіти зі статусом опорних та 29 філій. Окрім цього, проведені консультації з органами управління освітою районних державних адміністрацій, міської ради, об’єднаних територіальних громад щодо перспективи моделювання мережі опорних закладів та їх філій відповідно до Закону України «Про освіту», Положення про освітній округ і опорний заклад освіти, згідно з вимогами до моделювання мереж надання публічних сервісів та послуг та створений Перспективний план моделювання  мережі опорних закладів освіти та їх філій на території Чернівецької області, згідно якого планується створити ще 34 опорних заклади із 74 філіями.

За матеріалами ЧОДА


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews