Секція Асоціації міст України з питань комунального майна працює у Чернівцях

24.01.2020 00:42   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У Чернівцях розпочалося дводенне засідання Секції Асоціації міст України (АМУ) з питань комунального майна.

Учасниками є керівники департаментів, управлінь та відділів місцевих рад з питань майнових відносин, представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства культури, молоді та спорту, представники Державного підприємства «Прозорро.Продажі», та експерти.

З привітальним словом відкрив захід міський голова Чернівецької міської ради Олексій Каспрук, який зазначив, що питання управління комунальним майном є дуже актуальним для всіх громад, оскільки соціально-економічний розвиток території та майна, яке на ній знаходиться, залежить від ефективних управлінських рішень, створення конкурентного середовища для залучення інвестицій. Особливу зацікавленість міста викликає порядок оренди комунального майна, яке має статус пам’яток архітектури, адже в місті Чернівці багато споруд культурної та історичної спадщини.

Міський голова побажав всім плідної роботи та додав, що метою таких заходів є допомогти органам місцевого самоврядування вирішити труднощі, які виникають у їх роботі, перейняти досвід у своїх колег та напрацювати спільно пропозиції до нормативно-правових актів, де є така необхідність.

Захід проводиться в рамках Проєкту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує АМУ.

За матеріалами: http://chernivtsy.eu 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews