У Чернівцях відкрили оновлене відділення для недоношених новонароджених дітей

24.01.2020 23:12   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Оновлене відділення для недоношених новонароджених дітей відкрили в ОКНП «Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня». Капітальний ремонт тут тривав із серпня 2019 року.

Із роботою відділення ознайомилися голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук та голова обласної ради Іван Мунтян.

Щороку тут надають допомогу близько 400 передчасно народженим малюкам, більшість із яких потребують довготривалого інтенсивного лікування та виходжування. Однак востаннє капітальний ремонт у приміщеннях робили 30 років тому. Нині ж умови перебування малюків та їхніх матерів стали комфортними і більш безпечними.

Відділення забезпечили ефективною вентиляційною системою, автоматичною пожежною сигналізацією, що відповідає сучасним будівельним стандартам та медичним вимогам. Нова вентиляція дозволяє підтримувати у палатах необхідний температурний режим.

Подальша модернізація матеріально-технічної бази лікарні, оснащення сучасною апаратурою та підвищення рівня кваліфікації медичного персоналу сприятимуть покращенню роботи педіатричної та неонатальної служби Буковини.

Окрім цього, під час візиту до медичного закладу обговорили необхідність організації ремонту відділення патології новонароджених.

За матеріалами ЧОДА


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews