Як купувати старі запчастини та що враховувати при їх виборі - пояснюють експерти

25.01.2020 13:15   Автор : Український Новинар
Джерело: UaNews

Одним зі способів економії на обслуговуванні та ремонті автомобіля вважається покупка б/у запчастин. Багато водіїв намагаються не купувати деталі, які вже знаходилися в експлуатації, вважаючи, що вони вийдуть з ладу найближчим часом. Це не можна назвати помилкою, однак б/у запчастини - це складна тема, яку автовласникам необхідно знати більш детально. Експерти пояснюють, як купити старі автозапчастини на Avtopro.ua і не отримати «кота в мішку».

null

Що купувати не можна

Вважається, що старі агрегати та механізми зі складною конструкцією потрібно відразу відправляти на переробку. Це ж стосується і деталей з обмеженим ресурсом. Друге припущення вірне, а ось про перше варто розповісти докладніше. Але для початку розберемося з тим, які саме автомобільні комплектуючі дійсно не можна купувати, скажімо, на авторозбірках. До таких деталей відносять:

- Запчастини, що експлуатуються в особливо важких умовах: практично вся резинометаліка (демпфери, сайлентблоки, опори, подушки), повністю гумові деталі, ущільнювачі;

- Приводні ремені, двірники, фільтри, гальмівні колодки, диски / барабани;

- Комплектуючі систем запалювання: дроти, свічки напруження / запалювання;

- Елементи систем охолодження і кондиціонування: патрубки, термостати, радіатори та інші.

До непридатних б/у запчастинах також прийнято відносити каталітичні нейтралізатори, троси, бризковики. Фахівці нагадують, що залишковий ресурс запчастин вищевказаних категорій визначити майже неможливо. Навіть якщо деталь на вигляд як нова, насправді її експлуатаційний ресурс може скласти 50% і менше від повного.

null

Купуй, але перевіряй

Навіть після тривалої експлуатації повторно встановити на автомобіль можна такі деталі та агрегати: двигуни, елементи екстер'єру (капот, бампер), генератори та стартери, світлотехніку, сидіння, дзеркала, коробки передач, деталі інтер'єру (виключаючи кермо, бардачок, накладки, підрульові важелі). Важливо звернути увагу на наступне:

- Працездатність і залишковий ресурс запчастини обумовлений. Наприклад, її можна ретельно оглянути та перевірити на стенді (це робити необхідно);

- Продавець б/у запчастини готовий надати покупцеві гарантію. Складні агрегати, такі як двигуни й турбіни, потрібно брати тільки з гарантією;

- Сам продавець має хорошу репутацію.

Якщо визначення залишкового ресурсу варто довірити фахівцеві, то шукати місце покупки доводиться автовласнику. Радимо звернути увагу на Avtopro.ua - це велика онлайн-платформа, де купують і продають автомобільні компоненти. Купуючи б/у запчастини тут, водій може прочитати відгуки реальних покупців про магазин або авторозбірку. Пропонуємо ознайомитися з асортиментом запчастин даної онлайн-платформи і зробити свою першу покупку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: UaNews