Renault має намір вивести City K-ZE на європейський авторинок

25.01.2020 15:20   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: CvNews

У вересні в Китаї почався продаж City K-ZE - одного з найбільш бюджетних електрокарів, що створений при тісній співпраці китайського Dongfeng Motor Group і французького Renault Group. Незадовго до цього французький автоконцерн анонсував оновлену версію Renault Zoe, популярного і відносно бюджетного електромобіля. Як з'ясували експерти Avtopro.ua, онлайн-майданчика з торгівлі автомобільними комплектуючими, французи мають намір адаптувати City K-ZE для ринків країн Європи.

null

Детальніше про City K-ZE

Тісна співпраця французького Renault і китайського Dongfeng, ведення спільних розробок на базі підприємства eGT - все це здивувало експертів, які звикли до того, що китайські автомобільні підприємства працюють переважно на свій ринок. Однак електрокар побачив світ, його розробкою займалися європейські та азіатські інженери. City K-ZE має наступні характеристики й оснащення:

- Електромотор потужністю 45 к.с. зі 125 Нм обертового моменту;

- Максимальна швидкість - 105 км / ч;

- Подушки безпеки;

- Мультимедійна система оснащена невеликим 8-дюймовим дисплеєм і однією 4G Wi-Fi точкою;

- 250 кілометрів ходу (цикл NEDC);

- 26,8-кіловатна акумуляторна батарея.

Головною перевагою City K-ZE є ціна, адже в базовій комплектації вона становить майже 8 000 євро. Зараз електромобіль можна купити тільки в автосалонах Китаю. Renault і Dongfeng засмутили європейських водіїв, тому що про плани виведення автомобіля на ринки Європи було розказано небагато. При цьому Жиль Норман, глава відділу електричного транспорту в Renault Group, підтвердив, що City K-ZE отримає європейську версію.

Що відомо і чого очікувати

Жиль Норман зазначив, що електрокар City K-ZE буде доопрацьовано для задоволення вимог європейського авторинку. Анонсована версія K-ZE буде набагато безпечніше китайської. Про вартість судити рано, проте експерти впевнені, що європейським водіям такі авто обійдуться дорожче, ніж китайським. Імовірно, підсумкова вартість нового електромобіля складе 11 000 євро. Причин, за якими ціни для країн Європи та Китаю відрізняються, кілька:

- Європейська версія City K-ZE вийде з рядом доробок, які позначаться на вартості автомобіля;

- На китайському авторинку діють щедрі пільги для заохочення виробництва і купівлі електротранспорту.

 

K-ZE побудований на базі кросовера Kwid, який був створений спеціально для сектора надбюджетних автомобілів. Кросовер мав великий успіх в Індії. Експерти відзначають, що запчастини на Рено даної моделі мають демократичний цінник, електрокар на її базі також обіцяє бути дешевим в обслуговуванні. Якщо очікування справдяться, європейська версія K-ZE стане першим доступним для пересічних автолюбителів електричним транспортом. Олів'є Мурзі, віце-президент з продажу в Renault, додав, що City K-ZE стане ідеальним авто для каршерінга.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews