«Розповідали про грошову реформу»: на Тернопільщині жінки обкрадали пенсіонерок

30.01.2020 15:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

На Тернопільщині затримали двох зловмисниць, які обдурювали та обкрадали жінок похилого вікую. Стареньким лиходійки представлялися соціальними працівниками і розповідали про грошову реформу. В результаті чого, від десяти до майже двохсот тисяч гривень втратили ті хто повірив словам «реформаторок».

Як повідомляє поліція, один із таких випадків трапився з 75-річною тернополянкою. Вона зустріла двох невідомих жінок на вулиці, які почали в неї розпитуватися про обмін грошей. Мовляв, гривні найближчим часом будуть вилучені з обігу, натомість за все потрібно буде розраховуватися євровалютою. Дізнавшись, що пенсіонерка мешкає одна, «соціальні працівниці» просилися до квартири, аби доступно пояснити хід грошової реформи. Після чого, з помешкання жінки зникли усі заощадження – понад 195 тисяч гривень.

«Підозрювані діяли за наперед спланованим сценарієм: одна з них залишалася розповідати жертві про так звану «грошову реформу», а інша в цей час шукала в квартирі гроші. Якщо ж не вдавалося знайти, пропонували стареньким вигідний обмін гривень на євро. Валюта ж, звісно, була сувенірною», — розповідає заступник начальника відділення слідчого відділу Тернопільського відділу поліції Мирон Шеремета.

Наразі, до вирок суду зловмисниці чекатимуть під вартою.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews