Коронавірусу на Буковині не виявили

25.02.2020 23:42   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Жодного підтвердженого випадку коронавірусу на території Буковини немає. Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

Медики наразі спостерігають за жінкою, котра повернулася з Італії та звернулася за допомогою через підвищення температури. Вона перебуває у інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні.

«Жінка прилетіла з італійського міста Бергамо до Сучави, а звідти автомобілем вирушила до Чернівців. Оскільки вона могла контактувати із зараженими на коронавірус, її ізолювали. Пацієнтка отримує адекватне лікування, взято матеріали для всіх необхідних досліджень, чекаємо на результат», – зазначила заступниця директора Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

Як наголосила в. о. директора Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Гопко, наразі немає жодних підстав вважати, що виявили саме випадок коронавірусу.

Вона також повідомила, у пункті пропуску «Порубне» вже розпочали вимірювати температуру особам, котрі прибувають із країн, де зафіксовано випадки коронавірусу. Прикордонникам для цього передали безконтактні термометри.

Нагадаємо, наразі вже виділено 380 тисяч гривень на закупівлю засобів індивідуального захисту та медикаментів для надання медичної допомоги пацієнтам з підозрою на хворобу, спричинену коронавірусом. Крім того, 25 лютого сесія обласної рада проголосувала за надання ще 500 тисяч гривень для цих потреб. Також в області очікують на поставку декількох тисяч масок від Міністерства охорони здоров’я.  

За матеріалами ЧОДА


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews