Договор підписано: У Тернопіль їдуть ще 20 нових автобусів

26.02.2020 22:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

"Тернопільелектротранс" уклав угоду з «ПриватБанком» на придбання в лізинг 20 автобусів. Це цілком нові автобуси білоруського виробництва, створені за німецькою ліцензію для середніх міст Європи.

Як розповідає міський голова Сергій Надал, КП «Тернопільелектротранс» уклав угоду з «ПриватБанком» на придбання в лізинг 20-ти нових автобусів білоруського виробництва «МАЗ 206». Отож незабаром тернопільський комунальний автопарк поповниться абсолютно новим транспортом. Придбання цих автобусів є черговим кроком до створення комунальних транспортних компаній та поступової відмови від старих маршруток.

Що за автобуси їдуть у Файне місто

Автобуси марки МАЗ-206 білоруського виробництва. Вони маневрені, довжиною 9 метрів. В одному автобусі може одночасно їхати до 70 пасажирів. Автобуси низькопідлогові, зручні для батьків з візочками і для людей з інвалідністю.

Ця модель має низьку підлогу в передній частині, де розташований великий майданчик з місцем для інвалідного візка, а також пасажирські сидіння. Відразу за другими дверима рівень підлоги підвищується - тут розташовані по два ряди сидінь з кожного боку. Цей автобус спеціально створений для руху середніми містами Європи.

Автобуси виготовляються на колишньому «Мінському автобусному заводі» (МАЗ), який ще з 1997 року має офіційну назву «ТОВ МАЗ-МАН», бо входить до складу німецького автобусного концерну «МАN».

Автобуси МАЗ-206 мають двигун Mercedes-Benz. Вони екологічно безпечні, відповідають стандартам «Євро-5». Всі комплектуючі МАЗ-206 німецьких та американських виробників.

null


Де вже «бігають» нові «МАЗи»

Окрім Білорусі автобуси МАЗ-206 добре зарекомендували себе в країнах Балтії та Казахстані. Зараз відбуваються переговори про закупівлю МАЗів польські міста. Основна причина – якість МАЗ-206 є ідентичною західноєвропейським аналогам, але білоруси їх продають дешевше.

В Україні автобуси марки МАЗ успішно зарекомендували себе у Львові, де вони «витиснули» з доріг міста навіть місцевий «Електрон». Також МАЗи возять пасажирів у Харкові, Маріуполі, Івано-Франківську та навіть у Києві.

Тепер ці автобуси стануть частиною комунальної транспортної компанії Тернополя.

Ще 15 автобусів за кошти Євробанку

Але як кажуть у наше місто прибудуть не лише білоруські автобуси. Нагадаємо, наше місто отримає ще 15 нових автобусів в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України». Важливо, що ці нові автобуси за кошти Євробанку. Відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком в обсязі 2 мільйонів  євро для реалізації проєкту «Оновлення рухомого складу автобусного парку КП «Міськавтотранс» у Тернополі».

Таким чином «Міськавтотранс» зможе закупити 15-ти нових автобусів за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку, що надаються у вигляді кредиту на пільгових умовах в обсязі строком на 13 років.

Зазначимо, що на даний момент мережу громадського транспорту Тернополя обслуговує 24 комунальних низькопідлогових автобуси – 21 «МАN» та три - ЛАЗи.

Віра Сотник


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews