Ще одне село з Надвірнянщини приєднається до Франківської ОТГ

27.02.2020 20:37   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Бліц-Інфо

У вівторок, 25 лютого розпочалась 37 сесія міської ради. В порядку денному понад 40 питань.

Серед іншого депутати розглянули проєкт рішення про приєднання до Івано-Франківської ОТГ Камінецької сільради, пише - Бліц-Інфо.

Сільський голова Камінного Андрій Федорович запевнив депутатів, що все село підтримує приєднання до Івано-Франківська.

«Від нас до міста 18 кілометрів, 90% людей працює в Івано-Франківську. Ми з’єднані з Тисменичанами спільною школою і дитсадком. Дуже прошу, щоб нас приєднали до міста», - закликав голова.

Водночас міський голова Руслан Марцінків зауважив, що Тисменичани і Камінне ОДА вже подали на включення до Франківської ОТГ.

«Ми творимо одну велику громаду. Так склалося історично, що ми рухаємося в сторону Надвірної, до гір. ОДА вже подала ці пропозиції в Мінрегіон. Я був вражений як в Тисменичанах все гарно. Ці села заможні і дуже прив'язані до Івано-Франківська, тож підтримаймо їх», - закликав мер. 

У свою чергу депутат міськради Роман Харук теж наголосив, що був у цьому селі і дуже вражений наскільки там все гарно.

«Це село спроможна, самостійна громада, яка може себе утримати. Ми побачили, яке воно акуратне, всі соціальні заклади відремонтовані, дороги зроблені, вони навіть можуть щось запропонувати місту. Нашим комунальникам варто навіть туди поїхати і повчитися в них», - сказав депутат. 

За приєднання проголосували 34 депутати.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо