В Теребовлі пройшла відкрита першість міста юних боксерів з участю спортсменів з п’яти районів Тернопільської області

01.03.2020 17:13   Опубліковано : Віктор Аверкієв
Джерело: TeNews

Змагання проходили 29 лютого 2020 року в боксерському клубі «Характерник» за участю юних спортсменів та їх тренерів з Тернополя, Монастириська, Гусятина, Кременця. Юні бійці показали небувалу волю до перемоги, проявляли мужність та товариськість.

Тренер теребовлянців, майстер спорту СРСР(1989) по боксу, Віталій Москва розповів: «В змаганнях прийняло участь більше 40 боксерів вікових категорій з 1998 по 2012 років народження, а вагових категорій – всіх дитячих, дорослих – 75кг. Першість судили судді – Іван Ковальчук, м. Вараш Рівненської області, майстер спорту України, суддя Національної категорії та Сергій Щіпков, м. Львів, майстер спорту СРСР, суддя Національної категорії. Хочу відмітити, що багато наших боксерів це ось вперше провели свої офіціальні поєдинки, також багато з них відмінно відбоксували та перемогли, чого я особисто й не сподівався».

Під час поєдинків відразу було видно не лише досягнення юних спортсменів, а й роботу їх тренерів. Саме вони вчать своїх вихованців різним комбінаціям боїв, вселяють впевненість у свої сили, вчать правильно захищатися та коригувати свої дії на рингу.

Першими виступали самі менші боксери й деяким парам присутні в залі аплодували гучно від захвату. До речі, з Кременця була й одна дівчинка, її спочатку всі прийняли за хлопчика. Зрозуміло, це був перший пробний виступ юнки. Всі боксери, без виключення, показали все на, що здатні, чого їх навчили тренера, викладалися повністю і при цьому… посміхалися. Тож, до витиснутого лимона ніхто не доходив і навіть, коли програвав, то з почуттям гідності відносився до цього. Змагання проходили в дружній, товариській обстановці й за підтримки багатьох груп підтримки. До останніх входили друзі, батьки, навіть дідусі та бабусі прийшли вболівати за свої онуків-бійців. Всі переживали, вигукували слова-підказки тощо. Цікаво було спостерігати не лише за спарингами, а й за тренерами, батьками, на їх обличчях змінювалися швидко безліч гам почуттів від радості до суму й рішучості.

В той час боксери обмінювалися влучними хуками в голову та корпус, боксували на середній та ближній дистанціях, а то деколи й клінчували, таким чином не даючи суперникові розійтися на повну силу. Рефері не раз доводилося зупиняти на коротку мить бій, роз’єднувати суперників, робити зауваження чи й запитувати чи може продовжувати бій. Були випадки близькі й до нокдаунів. Та що там? Це ж бокс, а бокс є завжди боксом чи то на теребовлянському рингу, а чи й на міжнародному. І можливо з цих юних бійців колись виростуть великі майстри міжнародного класу, вони будуть згадувати звідки починали, своїх тренерів, друзів…

Між поєдинками тренер з Гусятина Андрій Цвях поділився: «Ми привезли цього разу на змагання чотири хлопчики, зайняли одне перше місце, одне друге, інші також достойно виступили. Деякі наші хлопці ходять на бокс лише пів року, а деякі вже три. Мені приємно, що наука не  пропала намарно, а проросла в юних спортсменів зернятками вмілості».

Батько юного боксера з Теребовлі, Олег Шестаков, розповів: «Мій старший син займається боксом вже четвертий рік, сьогодні він зайняв і перше, і друге місця, також програв. Але це ж не біда, це буде йому досвідом на майбутнє, адже він пішов займатися боксом, щоб навчитися мужності й порядності, справедливості й чесності, зрозуміло, як і кожен хлопець, для того, щоб вміти при необхідності постояти за себе, своїх близьких».

Слід особливо відмітити боксерів з Кременця(тренер Олександр Котлярський, майстер спорту України, клуб «Спарта»), вони показували чудеса майстерності та зайняли друге місце. Перше місце у теребовлянців, а третє в Гусятина.

Переможців нагороджували медалями та грамотами від центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Теребовлянської міської ради, де директором Ярослав Королюк.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Більше фото можна подивитися ТУТ

Віктор Аверкієв, фото автора


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews