Уряд Шмигаля: Хто всі ці люди

04.03.2020 22:32   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: depo.ua

Сьогодні ВР проголосувала за звільнення Олексія Гончарука, призначення прем'єром Дениса Шмигаля, а також частини міністрів в уряд. Наразі вакантними є такі посади, наприклад, міністр економіки, освіти, культури, енергетики.

Верховна Рада проголосувала за 13 міністрів нового Кабміну Дениса Шмигаля. За відповідне рішення проголосували 277 народних обранців.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль

Нещодавно призначений віце-прем'єром – міністром розвитку громад і територій Шмигаль до цього працював в Львівській ОДА, Міністерстві доходів і зборів, а також був директором Бурштинської ТЕС, яка належить українському олігарху Рінату Ахметову.

У червні 2019 року Шмигаль був одним з трьох кандидатів на посаду керівника Львівської ОДА, але на посаду Зеленський призначив юриста Маркіяна Мальського, а "досвідченого управлінця", за його ж словами, президент послав керувати Франківщиною.

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції – Вадим Пристайко.

В Уряді Олексія Гончарука працював на посаді голови МЗС. Ним був незадоволений Андрій Єрмак.

Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України – Михайло Федоров.

Випускник Запорізького університету (факультет соціології). Вісім років тому заснував запорізьку діджитал-агенцію SMMSTUDIO.

У 2014 році Федоров був кандидатом в народні депутати від партії Геннадія Балашова "5.10".

Федоров відповідав за онлайн-стратегію під час президентської кампанії Володимира Зеленського. На виборах до Ради у липні 2019 року став шостим номером у списку партії "Слуга народу".

У серпні 2019 року очолив новостворене Міністерство цифрової трансформації. На своїй посаді опікується впровадженням концепції "Держава у смартфоні".

Працює над цифровою трансформацією, а також платформою Дія.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

Обіймав посаду віцепрем'єра з питань європейської інтеграції. 38-річний Дмитро Кулеба 

український дипломат та комунікатор. Постійний представник України при Раді Європи. Має диплом юриста-міжнародника, кар'єру починав як аташе Служби головного юридичного радника Міністерства закордонних справ України. 

Народився 19 квітня 1981 року в Сумах. У 2003 році закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю — міжнародне право. Кандидат юридичних наук.

Володіє іноземними мовами: англійською та російською.

В 2013 Кулеба очолив Фонд культурної дипломатії UART. У 2014-му став послом з особливих доручень з питань стратегічних комунікацій. Займався впровадженням технологій комунікацій в роботу МЗС. У грудні 2017 був визнаний найкращим українським послом за кордоном за результатами опитування Інституту світової політики, в якому взяли участь близько 70 експертів.

Міністр фінансів Ігор Уманський

Досить відомий фінансист, керував департаментом роботи з проблемними банками генерального департаменту банківського нагляду Нацбанку, двічі був першим заступником міністра фінансів, виконувачем обов'язки міністра, працював в уряді Юлії Тимошенко і Арсенія Яценюка. Був позаштатним радником з економіки Петра Порошенка.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов

Колишній державний секретар Міністерства молоді і спорту. Друг прем'єра Шмигаля.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна

Колишній директор Департаменту праці та зайнятості Міністерства соціальної політики, голови Державної служби зайнятості України.

Міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб

Генерал-лейтенант, командувач військами Територіального управління "Північ", перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України. Заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець

Відомий кардіохірург, директор Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ, колишній міністр охорони здоров'я часів Януковича. 

Міністр оборони Андрій Таран

Військовий розвідник, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони працював з 1994 року. У 2015 році його звільнили з посади Глави української сторони Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі через підозри у державній зраді. Після цього Таран дослужив у якості заступника командувача Сухопутних Військ. Майбутнього міністра називають близьким до очільника Офісу президента Андрія Єрмака.

Міністр окупованих територій Олексій Резніков

Відомий юрист, засновник фірми "Резніков, Власенко і Партнери", партнер "Астерс". Колишній секретар Київської міськради, радник Віталія Кличка. До останнього часу – представник України в політичній підгрупі мінського процесу.

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов

Бізнесмен, партнер харківського політика Олександра Фельдмана, також йому приписують зв'язки з Ігорем Коломойським. З жовтня 2019 року – голова Київської обласної державної адміністрації.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт

Гутцайт - фехтувальник, шабліст, олімпійський чемпіон. Президент Федерації фехтування України.

Народився 7 жовтня 1971 року в Києві.

На світовому чемпіонаті з фехтування 1991 року Гутцайт був третім в індивідуальному заліку й допоміг Об'єднаній команді завершити змагання на другому місці. Брав участь у трьох Олімпіадах — у 1992, 1996 і 2000 роках. В 1992 році, виступаючи в складі Об'єднаної команди він завоював командне золото.

Був наставником української команди шаблісток, яка завоювала золоті олімпійські медалі на пекінській Олімпіаді.

З 2018 року очолює Департамент молоді та спорту КМДА. Призначенню на цю посаду передував скандал, коли активіст Філіп Альїд подавався на цю ж посаду і послідовно довіводив, що комісія по конкурсу "тягла" саме Гутцайта аж до того, що йому видали правильні відповіді на тест і сфальсифікували під нього результати. Фігурує в багатьох скандальних історіях. 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

Аваков був головою Харківської ОДА з 2005 по 2010 рік. Народний депутат України (2012-2014, від фракції "Батьківщина").

Після Революції Гідності призначений міністром внутрішніх справ. На цій посаді знаходиться рекордний для України термін (6 років). До цього часу рекордсменом на цій посаді був кучмівський міністр Юрій Кравченко (5 років і 9 місяців).

Аваков працював міністром внутрішніх справ в першому та другому урядах Арсенія Яценюка, а згодом в кабміні Гройсмана.

Призначення Авакова в уряд Гончарука було під питанням. Врешті-решт його призначили, як було заявлено "на тимчасових засадах".

Після 6 років на чолі МВС Арсен Аваков стає одним з найбільш впливових українських високопосадовців.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій

Криклій закінчив економічний факультет Київського національного університету імені Шевченка.

До 2015 року працював у приватній сфері, після чого зайняв посаду радника очільника МВС Авакова. Потім він працював керівником Головного сервісного центру МВС.

У липні 2019 року обраний народний депутатом за списком "Слуги народу" (№12).

У серпні 2019 року Криклій очолив Міністерство інфраструктури України.

Міністр юстиції Денис Малюська

У 2004 році заснував адвокатське об'єднання "Бізнес-право". У 2010 році Малюська був призначений консультантом Групи Світового банку.

Згодом був обраний заступником голови правління BRDO /World Bank Group (Офіс ефективного регулювання), створеного з ініціативи Мінекономрозвитку, Світового банку та уряду Канади. Цю організацію очолював Олексій Гончарук.

На виборах до Ради обраний депутатом від партії Слуга народу (№21 в списку).

У серпні 2019 року Малюська очолив Міністерство юстиції. На своїй посаді він запам’ятався зокрема оригінальними постами та фото у соцмережах.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: depo.ua