Де взяли такі статки, уже розповіли 16 мільйонерів з Тернопільщини

22.03.2020 18:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Терен

Жителі Тернопільщини переважно збагачувалися завдяки спадку, даруванню, продажу і здачі в найм майна.

Такий висновок зробили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– Свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів із початку 2020 року вже виконав 3 тисячі 251 житель Тернопілля, – звітують у податковій. – Порівняно із минулим роком кількість декларантів зросла на 264 особи. Про отримані торік неоподатковані доходи заявили 1 486 краян. Правом на податкову знижку за цей період скористалися 1 765 осіб.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань становить 5,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 1,4 млн грн військового збору.

– Найчастіше декларанти заявляли про отримання спадку і дарування, – уточнюють податківці. – Вони подали 579 декларацій і заявили про отриманий дохід у сумі 74,7 млн грн. Про отримання 61 млн грн доходу від продажу рухомого чи нерухомого майна заявили 355 осіб, а ще 68 краян одержали 5,7 млн грн доходів від здачі в найм нерухомості. Доходи, отримані від незалежної професійної діяльності, задекларували 54 жителі краю на суму 1,9 млн грн.

Найвищі суми ПДФО, а це – 4 млн грн і 1,1 млн грн визначили, відповідно, громадянами, які отримували торік подарунки і спадщину та здійснювали продаж нерухомого чи рухомого майна.

– Тим, хто отримував доходи від незалежної професійної діяльності та здавав у найм нерухоме чи рухоме майно, необхідно буде сплатити 300 тис. грн і 100 тис. грн податку, відповідно, – стверджують у податковій.

Ще виконали свій конституційний обов’язок 4 жителі нашої області, які отримували доходи за кордоном. Вони задекларували 100 тис. грн доходу.

– Про отримання інвестиційних прибутків на суму 5,7 млн грн інформували 6 осіб, яким належить сплатити 100 тис. грн податку, – додають фахівці.

Крім того, 16 краян заявили про отримання мільйонних статків на загальну суму 95,7 млн грн. Основними джерелами доходів мільйонерів є продаж чи здача у найм нерухомого та рухомого майна, спадщини чи дарування, інвестиційні прибутки тощо. Багатії мають додатково сплатити 1,5 млн грн ПДФО та 300 тис. грн військового збору.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Терен