Карпатський рецепт: Короп смажений з цибулею

Улюблені рецепти прикарпатської кухні.

03.04.2020 00:23   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: IfNews

Карпатський короп. Корисні властивості. Рецепт карпатської кухні.

Читайте також

Банош – смачний рецепт від гуцулів Карпат

Корисні і поживні речовини які містяться в карпатському коропі:
вітаміни С, Е, В1, В3. В6, В9. В12. РР, провітамін А; мікро - та макроелементи, такі як кальцій, калій, магній, натрій, фосфор, хлор, селен, сірка; залізо, цинк, йод, мідь, марганець, хром, фтор, молібден, кобальт, нікель і т. д.

Короп смажений з цибулею. Карпатський рецепт.

Інгредієнти:

1 короп середнього розміру, трохи пшеничного борошна, рослинна олія.
Для начинки:

2 цибулини, 1/2 ч. л. цукрового піску, сіль і мелений чорний перець за смаком.

Приготування:

Карпа обсушити кухонним рушником, натерти сумішшю солі та меленого чорного перцю, обваляти в борошні  і начинивши заздалегідь підсмаженою до золотистого кольору цибулею, відправити на пательню відповідного розміру, в розігріту олію. Смажити на середньому вогні до готовності, не накриваючи кришкою, до золотисто - хрусткої скоринки. Перевертати на сковороді через спину, щоб не висипати цибульну начинку. На гарнір до коропу у Карпатах подають легкий овочевий салат або паровий рис.

Корисні властивості м'яса карпатського коропа:

М'ясо коропа ніжне, солодке, трохи кістляве. Корисне для головного і спинного мозку людини. Важливий помічник у метаболізмі жирів. Підвищує споживання кисню клітинами при гострій і хронічній гіпоксії. Короп корисний для здоров'я шкіри і слизових оболонок. Благотворно впливає на нервову і травну системи, регулює цукор у крові, є антиоксидантом. М'ясо коропа рекомендують при захворюванні щитовидної залози. Брак селену в організмі може стати причиною тривожного стану, депресії і підвищеної стомлюваності, карпатський короп зможе поповнити запаси цього важливого елемента в організмі людини.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews