Коронавірус в Україні: на Тернопільщині зросла кількість інфікованих медиків до 41

06.04.2020 20:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: 24 канал

На Тернопільщині зросла кількість медиків, що заразилися коронавірусом. Найбільше інфікованих – у Монастириському районі. Тут COVID-19 підтвердили у 37 осіб, зокрема в 11 лікарів. Крім того, ще 4 медпрацівники підхопили інфекцію в Почаєві.

Ситуація з хворими на коронавірус у Монастириському районі

Заступник голови Монастириської райдержадміністрації Павло Дронь у фейсбуці повідомив, що станом на вечір 5 квітня, в районі було зафіксували 107 випадків інфікування коронавірусом. 

Хто хворіє на коронавірус у Монастириському районі

6 дітей,

6 держслужбовців,

3 поліцейських,

1 священник,

1 завдитсад,

1 вчитель,

1 рятувальник,

1 голова ОТГ,

1 сільський староста. 

Коронавірус зафіксували у таких селах Монастириського району:

Швейків – 11,

Ковалівка – 10 (1 летальний),

Горішня Слобідка – 7,

Гончарівка – 5,

Долішня Слобідка – 2,

Бертники – 2,

Григорів – 2,

Чехів, Коржова, Криниця, Велеснів, Доброводи, Дубенка – по 1.

У самому ж місті Монастириська підтвердили 59 випадків зараження. 

Більшість хворих перебувають у Монастириському шпиталі (23 особи, 1 – важкий стан, 22 – середній). Ще 6 людей доправили до Тернопільської лікарні (4 –середня, 2 – легка форми хвороби). Інші 77 хворих перебувають на самоізоляції вдома.

Серед хворих є і медпрацівники. Наразі хворіють 37 осіб – 11 лікарів, 26 медсестер і фельдшерів.

 

Ще один випадок зараження медиків 

Крім того, ще 4 випадки COVID-19 зафіксували в Почаєві. Тут заразилися три санітарки та лаборантка, передає ТСН. 

Через ситуацію, що склалася 13 лікарів зачинилися на обсервацію в райлікарні, ще стільки ж перебувають на самоізоляції вдома. Неінфікованих пацієнтів звідти терміново виписали.

Зауважимо, що Почаївську райлікарню під час медреформи взагалі планували ліквідувати. Тепер же вона – опорний заклад у боротьбі з коронавірусом. Хоч і закритий на обсервацію.

Чому медики заразилися у Монастириській 

Раніше в ефірі програми "Про головне" на 24 каналі Дронь розповів, що імовірно, першопричиною зараження медичних працівників став той випадок, коли зробили тест медсестрі, яку першою госпіталізували 17 березня.

Втім, він показав, що в неї був грип типу А. Після того, як її стан погіршився, жінку перевели на штучну вентиляцію легенів, а вже потім зробили повторний тест, який показав, що в неї – COVID-19.

Він зазначив, що в цей період, між двома тестами, з нею були в контакті як лікарі, так і медсестри. Тож, можливо, це і є головним джерелом захворювання лікарів.

Також він повідомив, що серед медиків, які хворіють, – одна лікарка перебуває в Тернопільській міській лікарні. У неї – середня форма перебігу хвороби.

Всі інші лікарі, медсестри мають легку форму. Вони – на самоізоляції перебувають вдома. В декого навіть немає симптомів, зокрема температури. Сподіваємося, що вони перехворіють легко та вийдуть з цієї кризи,
– відзначив Павло Дронь.

За його словами, лікарні забезпечено двома апаратами штучної вентиляції легенів першого класу, а також є 3 апарати середньої потужності. Медичним працівника доставили захисні костюми. На думку заступника голови РДА, їх має вистачити майже на тиждень.

Маємо 300 швидких тестів, однак їм не зовсім довіряємо. Всі, хто пройшов тестування, а це більше, ніж 200 осіб, з яких 153 – це медичні працівники, проведено ПЛР-тести, – повідомив Павло Дронь.

Ситуація з коронавірусом в Україні: головне

- Згідно з даними МОЗ, станом на 5 квітня в Україні зафіксували 1308 випадків коронавірусу. На жаль, 37 людей померли. Натомість 28 пацієнтів одужали.

- 12 березня Україна ввела карантин, аби зупинити поширення коронавірусу. Він мав тривати до 3 квітня, але 25 березня уряд продовжив обмеження до 24 квітня.

- 1 квітня уряд посилив карантинні обмеження: заборонили перебувати в громадських місцях без маски; відвідувати парки та зони відпочинку, окрім вигулу домашніх тварин; гуляти вулицями групами більше ніж по двох; проводити заходи групами більше ніж 10 людей. Також заборонили перебувати на вулицях дітям до 16 років без супроводу дорослих.

- 25 березня Кабмін запровадив надзвичайну ситуацію по всій Україні.

- У межах заходів боротьби з коронавірусом у Тернополі запровадили масковий режим, а роботу громадського транспорту зупинили. Маршрутки возять на роботу лише медиків, правоохоронців, комунальників, працівників продуктових магазинів та аптек, працівників органів державної влади.

Як відрізняються тести на коронавірус


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 24 канал