Між етапами ослаблення карантину має бути мінімум два тижні - ВООЗ

17.04.2020 12:22   Опубліковано : Новини Буковини
Джерело: news.liga.net

Тривалість інкубаційного періоду нового коронавірусу - до 14 днів, тому перегляд епідеміологічних заходів не повинен проходити частіше, заявили в ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров'я пише, що світ "знаходиться на поворотному етапі" пандемії коронавірусу, і для зниження ризику нових спалахів інфекції обмежувальні заходи потрібно скасовувати "пофазно, покроково". Про це йдеться в оновленій стратегії ВООЗ за 14 квітня.

За оцінками ВООЗ, в ідеалі між кожним етапом ослаблення стримуючих спалахи інфекції заходів повинно бути мінімум два тижні, тобто, плюс-мінус інкубаційний період SARS-CoV-2: "Щоб було достатньо часу, щоб зрозуміти ризик нових спалахів і вжити відповідних заходів".

Сьогодні головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що обговорювати умови карантину можна буде не раніше, ніж через п'ять-сім днів після Великодня, тобто тоді, коли з'являться перші симптоми COVID-19 у тих громадян, які проігнорують заборони на релігійні свята.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: news.liga.net