Як правильно обрати кондиціонер?

27.04.2020 18:33   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Правильний вибір кондиціонера дозволить уникнути його подальших несправностей, скоротити витрати на електроенергію і забезпечити комфортний мікроклімат у спеку. Тому перш ніж купить кондиционер, важливо врахувати деякі нюанси. Це допоможе уникнути деяких помилок.

На що звернути увагу при виборі?

Підбір дешевої моделі не завжди виправданий через подальші витрати на обслуговування та електроенергію.

Перед тим як обрати, важливо визначити параметри приміщення. Саме виходячи з площі, яку треба охолоджувати, підбирається модель необхідних потужності та типу. Під час розрахунку холодопродуктивності необхідно також врахувати джерела тепла.

Це можуть бути:

  • лампа;
  • побутова техніка;
  • кухонна плита;
  • число вікон із попаданням прямих сонячних променів.

Відповідно чим більше в приміщенні джерел тепла і незашторених вікон, тим більша холодопродуктивність знадобиться для приміщення.

Який кондиціонер вибрати?

Якщо ваша мета охолодити одну кімнату площею до 35 кв. м, то оптимальним вибором стане мобільний варіант або спліт-система. Спліт-система забезпечує кращі параметри охолодження і створює більший комфорт під час застосування. Мобільні апарати зручно використовувати в тому випадку, коли неможливо встановити стаціонарний кондиціонер. Наприклад, у зйомному житлі.

Якщо завдання охолодити кілька кімнат, кращим вибором стане мультиспліт-система. Вона складається з одного зовнішнього блоку і декількох внутрішніх.

Також зверніть увагу на додаткові опції. Багато моделей може дезінфікувати, зволожувати та очищувати повітря.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews