Чи вистачить лікарням Тернопільщини апаратів ШВЛ для боротьби з COVID-19?

29.04.2020 15:13   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

За ситуацією з апаратами ШВЛ журналісти "Терміново" стежили понад місяць, відслідковуючи у постачанні життєво необхідного забезпечення лікарень роль волонтерів, бізнесу, держави. Ми не тільки намагались порахувати кількість цих апаратів, а й проаналізувати їх якість. Цифри, які нам називають на брифінгах, не мають нічого спільного із придатністю апаратів радянського зразка, половину з яких при COVID-19 використовувати неможливо. Як змінювалась ситуація і як її вирішили на Тернопільщині, читайте у публікації Наталки Колтун.

Пандемія коронавірусу поповнила наш словниковий запас щонайменше кількома новими поняттями, вже не кажучи про нові знання й аналітичні навики. Навіть діти засвоїли суть карантину, як правильно носити маски і мити руки, для чого важливо залишатися вдома. Ми дізналися, навіщо лікарням апарати штучної вентиляції легень (далі ШВЛ). Та головний урок коронавірусу – зміна ставлення до медичних працівників і розуміння того, що їх потрібно берегти. І пересічні громадяни, і влада дійшли, наскільки неготові наші медзаклади до прийому хворих на тяжку форму COVID-19.

На початку пандемії масками, антисептиками, костюмами, захисними щитками і навіть апаратами ШВЛ лікарів кинулись забезпечувати волонтери, підключився й соціально відповідальний бізнес. З початку першої хвилі волонтерства минув місяць, і журналісти «Терміново» вирішили проаналізувати, як змінилось забезпечення лікарень Тернопільщини апаратами ШВЛ і яка у цьому участь обласної влади...

Читайте статтю на сайті Терміново>>>


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews