Модель з Тернополя розповіла про карантин на острові в Карибському морі

03.05.2020 14:33   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Гренада — острівна держава в Карибському морі, що включає власне Гренаду — найпівденніший із Навітряних островів, а також південну частину островів Гренадини, найбільший із яких — Каріока, – пише Файне місто.

Туризм — головна економічна сила Гренади. Звичайний пляжний і водно-спортивний туризм переважно зосереджений в південно-західному регіоні навколо Сент-Джорджеса, аеропорту та прибережної смуги.  Все більшого значення тут набуває екотуризм. Більшість невеликих екологічно чистих пансіонів розташовані в парафіях Сент-Девід і Сент-Джон. Індустрія туризму значно зросла після спорудження великого пірсу для круїзних лайнерів і еспланади. Крім чудових пляжів, улюбленими пам’ятками Гренади є водоспади.

У зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції у світі, в цій острівній державі, незважаючи на те, що левову частину доходів надходить саме від туристичної галузі, ввели карантин. Модель з Тернополя, Богдана Тєтєрева, нині мешкає на острові. Свого часу дівчина завоювала титул “Першої леді Тернополя”. Нині вона закликає тернополян взяти за приклад, хоча б, з жителів острівної держави, які “почули владу з першого разу”.

“Я українка, і я не розумію свій народ! На даний момент я проживаю на Карибських островах, і хочу вам трішки описати ситуацію та поведінку, як тут дотримуються запровадженого карантину. Тиждень назад тут виявили першого хворого, це була туристка, яка прибула з Англії і вже у зв’язку з цим запровадили такі правила як: рукавички та маски. Через 3 дні виявили ще 3-ох хворих, появилися інші нововведення: ходити можна по місту лише до 19:00. Ще день по тому, ще 3 людей із хворобою, нові правила…Магазини та заправки працюють лише до 12 години в пн/ср/пт. Настрашені люди йдуть в магазин, щоб закупити необхідні продукти, адже від тепер аеропорти та порти закриті (через які на острів постачали харчі). Черга в магазин була організована таким чином, що люди стояли в черзі на 2 метри один від одного (обов’язково в масках та рукавичках, за цим слідкувала охорона магазину, пенсіонерів проводили в першу чергу, персонал періодично ходив та роздавав людям БЕЗКОШТОВНО пляшки з водою, бувало по 2/3 одиниці на людину! А черга, щоб ви розуміли скаладала близько 250 людей. При вході в магазин тобі обов’язково дезінфікували руки та взуття!” – розповідає дівчина.

Дівчина каже, правила чим раз, тим стають строгіші. Згодом виходити з дому дозволили тільки тим, хто має “пропуски по поважним причинам”, які видає поліція.

“Так, як я проживаю в центрі столиці, маю змогу подивитися із дому що відбувається, і ось що я спостерігаю: поліція патрулює цілодобово і контролює порядок! Повз мій будинок проходить патруль, що не кожну годину. І за тиждень число хворих у нас НЕ ЗМІНИЛОСЯ! Але ось що я скажу… Контролювати тут нічого… Адже усі люди, УСІ, сидять в дома та дотримуються карантину! І я цим дуже вражена! Адже я вважала, що люди, які проживають на острові менш дисципліновані, ніж наш український народ, який прагне до Європи! АЛЕ, я помилилася…На радість! Адже я живу тут! Люди почули владу з першого разу! Їм не потрібно 1000 смертей, щоб закрити двері своїх домівок! Мені дуже тяжко було дивитися ті відео, де люди тікали із самоізоляції…” – додає вона.

Богдана роздумує, можливо це Всесвіт дав нам можливість провести час зі своїми рідними.

Допис та фото зі сторінки Богдана Тєтєрева у соцмережі.

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews