У Львові помер молодий хлопець, бо лікарі боялись його оглядати

09.05.2020 23:22   Опубліковано : Новини Львівщини
Джерело: Багнет

У Львівській області через зараження крові помер 23-річний Ростислав Комнатній, бо лікарі не помітили запалення апендиксу. П'ять днів він скаржився на нестерпний біль, а йому просто виписували знеболювальне. Прооперували пацієнта лише, коли його стан різко погіршився, пише - «Багнет».

Читайте також

«Благав про допомогу, а лікарі чекали на хабар», – у Львові через халатність помер молодий чоловік

Ростислав не дожив півтора місяці до 24-го дня народження. Він закінчив юридичний і якраз мав йти на співбесіду аби працевлаштуватися. Пізно ввечері поскаржився на гострий біль у животі. Сестра повезла його у Городоцьку райлікарню, бо запідозрили аппендицит.

«Вони зразу виключили, що це апендицит і госпіталізація не потрібна. Сказали, що це просто переїдання і не доторкаючись. Я не спеціаліст, але напевно якусь пальпацію мали зробити, чи навіть прощупувати», - каже брат померлого Любомир Комнатний, передає ТСН.

Лікарі виписали знеболювальне, сказали здати аналіз сечі і відправили додому. Та біль не минав. Через день вже з результатом аналізу Ростислава привезли в поліклініку. Там теж, твердять родичі, не торкаюсь живота виключили апендицит. На знеболювальних чоловік протримався ще три дні. Коли почала темніти шкіра, брат втретє повіз його до лікарні. Ростислава одразу прооперували, він навіть прийшов до тями, але за кілька годин серце зупинилося. У довідці про смерть написали – гангренозно-виразковий апендицит. Брат померлого каже, ймовірно, встановити правильний діагноз лікарям завадив страх через коронавірус.

«Питають: «Навіщо ви привезли вночі, для чого, везіть зранку», а «ви міряли температуру», а ми міряли і немає температури, все їм вже легше стало, значить вже немає підозри на вірус. Страх медика, що він помре швидше, ніж його пациєнт, ну я вважаю це не медик», - додає Любомир.

Начмед райлікарні розповідає, що саме він оперував чоловіка тієї ночі. Що було до того не знає, але обіцяє розібратися.

«Там десять, чи скільки там медичних працівників дотичних, ну, не можу я їх усіх звинуватити в порушенні посадової інструкції. Є зараз ситуація - коронавірус, карантин, кожний день, розумієте. І лікарі завантажені, і воно одно на друге нашаровується, і десь, може, увагу відвернули… мені важко сказати», - каже заступник головного лікаря Городоцької центральної лікарні Анатолій Матківський.

Додає, у чоловіка був нетиповий перебіг апендициту, решту обставин з'ясують під час службового розслідування. Чи діяли лікарі професійно уже перевіряє і поліція, там відкрили кримінальне провадження. Чекають рішення суду, щоб вилучити медичну документацію.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Багнет