Рівненщина отримала затверджений перспективний план

20.05.2020 22:29   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

У середу, двадцятого травня, Кабінет Міністрів України затвердив перспективний план формування територій громад Рівненської області.

Перспективний план сформований згідно з вимогами Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та Методики формування спроможних територіальних громад. Відповідний проект розпорядження підтримали під час засідання Уряду.

Згідно розпорядження, у Рівненській області передбачено 64 спроможних (об’єднаних) територіальних громад. Перспективним планом  охоплено 100% території.

ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЛАН РІВНЕНЩИНИ

«Ми пройшли інтенсивний шлях з обговорень, консультацій та узгоджень з Всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування, народними депутатами, експертами та громадськістю. При цьому керувалися основним принципом – громада має бути спроможна і здатна забезпечити людей необхідними послугами. На основі затвердженого Плану буде створений майбутній адміністративно-територіальний устрій Рівненщини та відбудуться місцеві вибори», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews