Теребовлянці продовжують піклуватися про своїх воїнів-земляків ЗСУ

23.05.2020 08:43   Опубліковано : Віктор Аверкієв
Джерело: TeNews

Розповідь про те, як теребовлянські волонтери та ветерани АТО за допомогою підприємця-добродія черговий раз допомогли своїм землякам, які захищають Батьківщину від московського окупанта.

Все розпочалося з того, що голова Теребовлянського відокремленого підрозділу ветеранів АТО і волонтерів «Сила України» Іван Олексюк повідомив, що декільком бійцям-землякам 44-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ потрібна допомога. Він поділився новиною з волонтеркою, головою Міжнародного благодійного фонду «Чесна Україна»( МБФ) з Теребовлі Любою Солтис. Отож, вони разом звернулись до теребовлянського підприємця пана Юрія Дзюбана, який здавна славиться на весь край своєю добротою та благодійністю. З даною групою патріотів пану Юрію довелося мати справу вперше і його відгуки та думка при них своєрідні, позитивні. Він казав: «Я за свого життя допоміг багатьом людям, але з цими волонтерами мені вперше довелося підписуватись за те, що надав особисті кошти. Мені це дуже приємно, адже у всьому має бути чесність, прозорість та порядок». - Крім того, він підкреслив і наступне: «Обов’язком кожного християнина є допомагати ближньому та ще й нашим захисникам. Здавна так повелося, що коли чоловік йшов до армії, то його провадило ціле село. Нині в нас продовжується війна на Сході країни із російськими загарбниками і кожен наш солдат там кожного дня піддається смертельному ризику. Як же ми можемо не допомагати нашим захисникам?»

null

Слід відмітити, що ЗСУ сьогодні зміцніли у всіх напрямках, стали однією із передових армій Європи, кожен солдат забезпечений всім необхідним. Проте всім хочеться деколи відчути турботу земляків, родини, мами, домашнє тепло. Тому небайдужі українці продовжують дбати про своїх земляків, на їх замовлення надсилають все, що ті побажають.

Волонтери закупляли необхідне декілька днів, вони повідомили родини солдатів і ті також передали домашні гостинці. А 22 травня 2020 року, в день православного свята Миколи Угодника, відправляли передачі бійцям. Декілька слів про Святителя Миколу - він всюди доклав турботи до лікування недуг людей, когось він зцілив від невиліковних хвороб, з інших вигнав злих духів, які тих мучили, а ще когось – розрадив у скорботі. Не раз рятував святитель тих, хто потопав у морі, виводив із полону та ув’язнення в темницях. За давнім українським повір’ям  у свято Миколая Угодника не можна відмовляти в допомозі нужденним, інакше, вважали наші предки, на 7 років у будинку оселиться бідність. Зрозуміло, всього цього у патріотів не було в думках, вони просто робили свою буденну добродійну справу і їх турботи про земляків таким чином співпали зі святом.

null

Ветеран війни з москалями Іван Олексюк висловив щиру подяку пану Юрію за його допомогу бійцям-землякам та сподівання на подальшу співпрацю. Разом з Іваном працював на благо земляків і його заступник по волонтерській роботі Олег Уруський, теребовлянець, який пройшов Майдан та багато разів був з волонтерською гуманітарною місією на самій передовій протягом усієї війни з москалями. Дивно було спостерігати як ці зрілі мужі бережно складають речі в посилки в одному з відділень «Нової пошти» в Теребовлі. Фактично вони піклувались про своїх синів, якщо брати за віком. До речі, земляки мали б отримати посилки ще того вечора. Пан Олег  перечислив, чим саме вони спільно забезпечили бійців: «До нашої чергової передачі цього разу увійшли індивідуальні замовлення, а саме – спальні мішки, нова уніформа, миючі засоби, засоби індивідуальної гігієни, відремонтований та новий телефони від родин, дещо із столових приборів, з харчів – тушонки, власного виробництва волонтера із с. Бернадівка Теребовлянського району Андрія Подольського та інше, також передачі від родин».

null

Та це ще не всі добрі люди, які постарались для п’ятьох теребовлянських вояків. Безкоштовну пересилку посилок теребовлянцям забезпечив волонтер з Києва Мар’ян Присяжнюк, з яким МБФ «Чесна Україна» плідно співпрацює ще з 2014 року.

У народі кажуть: «Творіть добро, і вам воздасться». Саме за таким принципом живе та творить наш спонсор пан Юрій Дзюбан. Ми щиро вдячні йому за матеріальну підтримку, за справжню жертовність і благодійність.

null

Сердечно дякуємо і вище перерахованим благодійникам за готовність завжди, за любих обставин робити добрі справи на благо всіх людей та, зокрема, ЗСУ. Зичимо вам здоров’я, злагоди, взаєморозуміння, душевного спокою та достатку. Нехай усі життєві дороги ведуть вас до успіхів!

Віктор Аверкієв


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews