Як готуються до початку роботи дитячі садочки Тернополя

30.05.2020 11:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: Т1 Новини

Дошкільні заклади Тернополя готуються до відкриття з 1-го червня. Знімальна група Т1 новини перевірила, як саме відбувається підготовка і зненацька завітала в один із них.

В Студії раннього розвитку дитини застали працівників за прибиранням. Там запевнили, з вимогами Міністерства ознайомлені, а все необхідне вже закупили. Мають і засоби для дезінфекції і рук, і приміщень, і бахали, і маски, і термометр для дистанційного вимірювання температури тіла. Керівниця студії Стефа Лукава каже, щоб безпечно зустріти діток – готуються ретельно.

Щодо прийому маленьких відвідувачів, то один працівник їх зустрічатиме на вулиці, інший – в класі. Обов’язкове миття рук. Рушнички, до слова, згідно з рекомендаціями мають одноразові – паперові.

Пані Стефа додає, всі іграшки, або ж іграшки-посібники, як їх називають у студії, мають тверду поверхню, тому, як і рекомендовано, їх будуть протирати засобами  дезінфекції кожних дві години. Крім того, діти будуть часто гуляти, а тим часом приміщення провітрюватимуть. Для цього в закладі є додаткова система вентиляції.

Для повної безпеки діток, в студію запросили представників організації, яка проводить повну парову дезінфекцію. Стефа Лукава каже, що таку процедуру під час карантину робитимуть щотижня.

Спеціаліст з дезінфекції приміщень розповів, фахівців доволі часто запрошують в садочки чи інші заклади, в тому числі, дошкільні. Дезінфекцію проводять, використовуючи сертифіковані розчини, згідно з усіма методичними вказівками. Наголошує, розчин цілком безпечний.

Нагадаємо,  попри послаблення карантинних умов, обмеження все ж діятимуть, а за порушення суб’єктам господарювання доведеться нести відповідальність.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини