Теребовлянські ветерани АТО передали бойовому побратимові на передову авто в подарунок

01.06.2020 21:43   Опубліковано : Віктор Аверкієв
Джерело: TeNews

Спільними зусиллями учасників ГО «Спілка учасників АТО/ООС та волонтерів Теребовлянщини» та волонтерів нещодавно було передано на передову в подарунок бойовому побратимові майору Юрію Пушкіну автомобіль УАЗ, який офіцер вже отримав.

Ветеран війни з москалями і голова вище вказаної спілки Ігор Куцло роз’яснив для чого передали вони авто на передову, хоч нині ЗСУ повністю всім і забезпечені: «Подібні авто на передову передаємо не лише ми, а й ветерани АТО та  волонтери з інших регіонів України на потреби своїм землякам, які продовжують боронити рубежі нашої любимої Батьківщини від московського окупанта. Такі невеличкі авто ціняться на війні своєю мобільність та високою прохідністю, саме їх ще бракує вправним командирам, які не сидять в штабах чи де інде, а постійно переміщуються в межах ввірених їм підрозділів, віддають накази, коректують на «зеленці» практичні бойові дії підлеглих, ну і, зрозуміло, допомагають словом та ділом кожному бійцеві.

null

Спершу у нас був старий УАЗ, який ми обміняли з доплатою та відремонтували на Закарпатті. Кошти спонсорували наші земляки-меценати, а от з доставкою на передову допомагали львівські волонтери, за що ми їм виносимо щиру подяку та низький дружній уклін. Транспортували авто «лелекою», як у нас кажуть, тобто на автоплатформі. Його особисто приймав наш земляк, бойовий офіцер – майор артилерійських військ Юрій Пушкін з Теребовлі. Він і зробив фото доставленого авто та вислав нам. Думаємо, що машина стане у великій пригоді нашому землякові».

null

Необхідно сказати декілька слів і про самого Юрія Пушкіна. Він має військову професію – артилерист і з початком війни на Сході пішов добровольцем на неї. Воював на передовій в різних місцях, набував і в той же час передавав військовий досвід, побував у різних екстремальних ситуаціях, але Бог милостивий до нього, бо він же патріот до останньої волосинки, честь і совість в нього понад усе. Нині Юрій служить за річним контрактом в 24-й окремій механізованій бригаді на посаді одного із заступників командира батальйону з артилерії. Про себе та обстановку навколо себе він розповів по телефону коротко, але чітко, по-військовому: «Нині забезпеченість ЗСУ та нашого військового підрозділу, зокрема, добра. Обстановка на передовій залишається напруженою, тож ми завжди знаходимось на сторожі й готові до всього. На новому місці служби я зустрів багатьох наших земляків з Теребовлянщини, а також бойових побратимів та друзів, знайомих ще по першій службі, це дуже приємно. Ну, а погода тут напевно така ж, як і в нас дома – то сонце, то дощ, то холодно, то тепло. Та військовослужбовцям до того не звикати. Все буде добре! Слава Україні!»

Найближчим часом ветерани та волонтери планують передати на фронт ще одне подібне авто своїм землякам.                                    

Віктор Аверкієв


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews