Владика Нестор у День Святого Духа звершив богослужіння на горі Трійці

09.06.2020 10:13   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: cerkva.te.ua

8 червня 2020 року, в день, коли Православна Церква відзначає День Святого Духа, архієпископ Тернопільський і Бучацький відвідав Шумське благочиння. У Свято-Троїцькому храмі на горі Трійці (Даниловій горі), що поблизу с. Стіжок Шумського районуВисокопреосвященнійший владика звершив святкову Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму прот. Тарасій Червінський, Шумський благочинний протоієрей Миколай Бабій, клірики благочиння настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці с. Кордишів протоієрей Василь Гнатів, настоятель парафії на честь Іверської ікони Божої Матері с. Круголець священник Олег Шліхта, диякон Назарій Тернопільський, насельник Свято-Амфілохіївського монастиря у Малій Іловиці монах Митрофан.

Разом з архієреєм молилися десятки віруючих з навколишніх сіл та Шумська.

Через карантин у зв’язку з епідемією коронавірусу на святкове богослужіння зібралося в десятки менше паломників.

Богослужіння супроводжував церковний хор Свято-Преображенської парафії с. Стіжок.

Після Літургії відбувся хресний хід навколо храму з читанням Євангелія. Духовенство на чолі з архієреєм звершило водосвятний молебень, після чого владика Нестор окропив паломників освяченою водою.

По завершенні Богослужіння владика Нестор привітав усіх зі святом і звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

Варто зауважити, що за традицією богослужіння у Свято-Духівському храмі на горі Трійця звершується лише раз – у другий день Зелених свят, у день Святого Духа.

Більше фото ТУТ.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: cerkva.te.ua