На Тернопільщині на складах Держрезерву переважують зерно

22.06.2020 09:28   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: Суспільне

На державних складах в Чортківському районі завершують інвентаризацію зерна, яку почали через інформацію про розкрадання майна Держрезерву. Про це повідомив в.о. директора Чортківського комбінату Денис Мартиненко. 

На Тернопільщині на складах Держрезерву переважують зерно 

20 травня колишній директор Держрезерву Ярослав Погорілий повідомив, що під час перевірки в Держрезерві України виявили нестачу зерна на суму понад 800 мільйонів гривень.

На Тернопільщині на складах Держрезерву переважують зерно

Скільки тонн зерна не вистачає на Чортківських складах Держрезерву мають з’ясувати до кінця наступного тижня.

За процесом зважування наглядають представники Служби безпеки України, аудиторської служби і Чортківського комбінату хлібопродуктів, - каже Денис Мартиненко:

"Було багато інформації, що тут є нестача. Ми провели внутрішню інвентаризацію. Це все було по обліку, у нас було 50 тисяч зернових – це те, що в нас було по документах, а що у нас було в реальності – це майже 50 відсотків не вистачало. З тим, хто нам подава заявку на відвантаження, ми усім відвантажили їхнє зерно, всі контракти виконали".

Читайте також

«Миші», які з'їли 150 вагонів зерна будуть виявлені і покарані згідно з законодавством, - радник міністра МВС Михайло Апостол

За фактом привласнення майна Держрезерву поліція відкрила кримінальне провадження за статтею – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. За це винних можуть ув’язнити до 12 років.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол. За його словами, нестачу виявили на початку цього року після внутрішньої перевірки у Держрезерві. Каже, зерна не вистачало на суму понад 800 мільйонів гривень:

"Для наочності: йдеться про таку кількість зерна, для якої б знадобилося майже 2700 вагонів, лише зі складів територіальної структури Держрезерву у Тернопільській області, звідки я родом, зникло пшениці, яка б помістилася у 150 вагонів-зерновозів".

На Тернопільщині справу розслідували в обласній Нацполіції. У квітні справу передали до обласного управління Служби безпеки України, - розповів заступник прокурора Тернопільської області Юрій Табака:

"У зв’язку з неефективністю досудового розслідування, кримінальне провадження доручили слідчим відділу УСБУ в Тернопільській області. Слідством ініційовано проведення суцільної інвентаризації майна, зокрема, зернової продукції".

Закінчити інвентаризацію планують наприкінці червня – початку липня.

За словами речника обласного управління СБУ Петра Королюка, коментарі Суспільному нададуть, коли завершиться слідство. Також Суспільне намагалися взяти коментар у колишнього директора Чортківського комбінату хлібопродуктів Петра Стефаняка. Втім, зв’язатися з чоловіком поки що не вдалося.

 

Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне