«Одна майстерня – два художники»: Тетяна та Анастасія Мельник запрошують рівнян на презентацію

29.06.2020 09:32   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

У рамках проекту «Євро-Арт» для талановитих» 1 липня об 11 годині відбудеться  відкриття спільної виставки «Одна майстерня – два художники».

Майстерня художника… це завжди таїна, таїна творення мистецтва, таїна особистості. А чи може вона слугувати «храмом» одразу для двох митців, яка вона, ця майстерня, та, власне, сам світ Тетяни та Анастасії Мельник, мами й доньки, двох художниць, які цю майстерню розділяють?

Про думки, мрії, рефлексії, творчі пошуки і відкриття двох мисткинь розповідають живописні полотна, ілюстрації та витинанки, представлені у рамках нашого проекту «Євро-Арт» для талановитих» на їхній спільній виставці «Одна майстерня – два художники». І хоч їх об’єднують родинні узи та любов до Мистецтва і, на перший погляд, вони дуже схожі, та творчість їх напрочуд різна…

Живопис Тетяни Мельник (1975 р. н.), яка є професійним вчителем і художником, емоційний, проникний, без фальшування. Презентовані близько двох десятків її полотен, як маленькі одкровення, неймовірно точно відтворюють філософію мистецького простору авторки, яка вважає, що «живопис – це не лише контакт через око, а ще й через відчуття». Сьогодні за її плечима численні мистецькі фестивалі і участь у кількох спільних виставкових проектах, та окрім живопису, вона має ще одне захоплення – витинанку.

Останні 5 років, відколи взяла участь у міжнародному фестивалі «Українська витинанка» у Могилеві-Подільському, вона намагається донести людям, що витинанку можна і треба так само цінувати, як і малярство. Якщо її правильно зберігати, то вона прикрашатиме ваш інтер’єр не гірше, аніж живопис. При чому витинанку можна використовувати з різною метою. Наприклад, як фіранку (чому б і ні?) чи як картину, оформлену у раму, – просто дайте витинанці простір для реалізації і вона віддячить. Кожна її робота – неповторна і дивовижна. Тетяна майстерно витинає найрізноманітніші сюжетні композиції. Її терпіння, багата уява, художній хист та вправні руки здатні творити справжні шедеври, яких у нашій експозиції налічується близько двох десятків.

Виростаючи у мистецькій родині, Анастасія Мельник (2001 р. н.) з дитинства теж знайома з технікою витинанки. Та традиційні мотиви у її виконанні набули більш масштабного звучання: улюблену витинанку молода мисткиня поєднує з не менш улюбленою ілюстрацією та презентує понад десять таких робіт. Це її власні історії у «картинках радості», відображення «того неймовірного стану, коли ти відкритий до світу і готовий ловити образи». А ще вона переконана, що одна ілюстрація може мати кілька життів: оригінал може висіти на стіні у рамі, а копії стають листівками, чи, приміром, ілюстрована один раз книжка може перевидаватися багато разів.

До речі, уже незабаром у книгарнях з’явиться нова дитяча книга “Веселі миші» Лідії Гольонко, ілюстрації до якої робила саме Анастасія.

Виставка діятиме з 1 по 26 липня 2020 року.

За матеріалами галереї «Євро-Арт».


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews