У Рівному заступника начальника відділу обласної прокуратури спіймали на хабарництві

Заступник начальника відділу обласної прокуратури обіцяв вирішити питання щодо закриття кримінальних проваджень. Неправомірну вигоду він хотів отримати у вигляді двох ноутбуків.

За два ноутбуки вартістю 1500 тисячі доларів США він обіцяв закрити кримінальні провадження.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області Нацполіції за участю прокуратури Рівненської області спільно зі слідчими Центрального апарату ДБР та генінспекцією Офісу Генерального прокурора викрили корупційну діяльність одного із заступників начальника відділу прокуратури регіону.

В ході слідства задокументовано факт вимагання у громадянина неправомірної вигоди. За 1500 доларів США обіцяв вирішити питання щодо закриття кримінальних проваджень. При цьому неправомірну вигоду він хотів отримати у вигляді двох ноутбуків.

Сьогодні, 1 липня,  правоохоронці затримали заступника начальника відділу прокуратури Рівненської області під час одержання обумовленої винагороди. З місця події вилучено комп’ютерну техніку.

Вирішується питання про затримання прокурора у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу та повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років з конфіскацією майна.

Нагадуємо: на початку червня у Києві затримано прокурора місцевої прокуратури під час одержання 100 тисяч доларів США.

За матеріалами Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України