«Щоб врятувати життя пацієнта»: тернопільські медики вдало провели складну операцію

03.07.2020 23:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги провели складну операцію, яка допомогла врятувати життя чоловіка.

До медзакладу 43 річний чоловік поступив 24 червня. У нього були «кинджальні» болі у животі, «дошкоподібний живіт», практично у непритомному стані. Пацієнту діагностовано перфоративну виразку дванадцятипалої кишки. Такий діагноз вимагав проведення негайної операції. Завдяки злагодженій роботі медиків життя чоловіка вдалося врятувати.

«Зазвичай, такі операції проводять відкритим доступом до черевної порожнини, що є доволі травматичним. Сучасні технології, висококласна апаратура, а головне — умілі руки хірургів на чолі із завідувачем хірургічного відділення Осадчуком Дмитром Васильовичем — зробило дивовижне! Така операція була проведена методом малоінвазивної хірургії – лапароскопічно», — повідомляють у медзакладі.

Ускладнень у післяопераційному періоді в чоловіка не було У задовільному стані пацієнта виписали зі стаціонару.

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews