На Донбасі під час евакуації загиблого вбили українського військового медика

14.07.2020 13:20   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: bbc.com

На Донбасі вбили українського військового медика під час евакуації загиблого військового. Про це повідомляє командування Операції об'єднаних сил.

Троє військовослужбовців мали здійснити евакуацію тіла українського військового, який загинув у понеділок, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої поблизу містечка Зайцеве.

"Отримавши підтвердження режиму "Тиша", група евакуації в білих касках із розпізнавальними знаками не встигла дійти до тіла полеглого декілька метрів. У цей час ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї", - повідомили в ООС.

Після цього група відійшла, але коли медик намагався надати допомогу пораненому, по військових відкрили вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Військовий медик загинув, один військовий отримав поранення, ще один - бойову травму.

"Тривають переговори з СММ ОБСЄ щодо їхньої евакуації", - повідомляють в ООС.

Зранку 13 липня в ООС повідомили про загибель двох українських військових - біля села Славне внаслідок обстрілу та біля Зайцевого внаслідок підриву на вибуховому пристрої.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: bbc.com