Нардеп від «Слуги народу» поспішив з «радісною новиною» щодо Гаївського мосту

Проблема шляхопроводу на об’їзній дорозі Тернополя (так званого Гаївського мосту) існує вже не один рік. А у березні 2019-го його було повністю перекрито через аварійний стан і загрозу руйнування.

На реконструкцію мосту, як повідомляла Тернопільська міська рада, потрібно понад 205 мільйонів гривень. Тож на цьому питанні неодноразово намагалися піаритися і депутати, і керівники області, обіцяючи «вибити» не підйомну для місцевого бюджету суму. Однак поки що  було значно більше слів, ніж діла. І ось днями у соцмережі Фейсбук народний депутат з Тернопільщини Володимир Гевко (партія «Слуга народу») повідомив, що на ремонт Гаївського мосту із державного бюджету нарешті буде виділено 190 мільйонів гривень. Та чи не поспішив нардеп з такою радісною новиною, з’ясовували фаткчекери.

Зазначимо, реконструкція Гаївського мосту повинна була проводитися як за місцеві кошти, так і за державні. Проте у березні 2020 року, так і не дочекавшись фінансової допомоги від уряду (хоч Гаївський міст є складовою частиною державних доріг М-12 (Е50) та М-19 (Е85)), шляхопровід почали реконструювати за кошти виключно міського бюджету Тернопільської громади. 17 липня нардеп Володимир Гевко повідомляє, що Комітет з питань бюджету Верховної Ради проголосував за виділення необхідних 190 мільйонів гривень для повної відбудови мосту по вулиці Об’їзна. «Як заступник Голови бюджетного комітету ВР та уся наша команда Президента, партії «Слуга народу» в Тернопільській області, розуміючи велике значення цього об’єкту як для міста Тернополя, так і для жителів районів, зробили усе, щоб ці кошти були виділені!» – написав нардеп, не забувши відзначити себе і своїх колег за «пророблену роботу». Проте, попри гучні заяви «Слуг народу», гроші з Києва на реконструкцію Гаївського мосту не надійшли, а радісна новина виявилася наразі лише політичним популізмом і піаром.

Нардеп Гевко поспішив, написавши, що гроші на реконструкцію вже виділили, адже мало місце лише рішення бюджетного комітету Верховної Ради. Відтак за документ ще мають проголосувати депутати, після чого – схвалити Кабмін. У випадку відмови   Тернопіль грошей не отримає. І ось, як стало відомо з повідомлення на сторінці у Фейсбук іншого «слуги народу» з Тернополя, народного депутата Андрія Богданця, Верховна Рада України відправила на повторне читання законопроєкт №3807, в якому розглядалося питання виділення субвенцій у розмірі 190 мільйонів гривень на Гаївський міст. Відтак обіцяні кошти найближчим часом не надійдуть.

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільський Прес-клуб