Тернополянка залишила в пологовому вже третє немовля

03.08.2020 10:30   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: Суспільне

Новонароджена дівчинка, від якої відмовилася мати, зараз у пологовому будинку другої міської лікарні. Розповіла медична директорка закладу Ольга Сидорчук. За її словами, це – третя дитина, від якої відмовилася 31-річна тернополянка.

До пологового відділення немовля привезли з мамою, жінка одразу написала відмову від дитини. Медики швидкої розповіли лікарям, що викликали їх тернополяни, які почули плач дитини на дачах, що на вулиці Київській. Там жінка і народжувала дівчинку.

Тернополянка залишила в пологовому вже третє немовля

Дівчинку привезли до лікарні 18 липня близько 6 години ранку. Новонароджена зростом 44 см, вагою 2400 кг. Вона доношена та здорова. Їй 5 діб. До кінця тижня дитина перебуватиме у відділенні неонатального догляду новонароджених, – каже завідувачка Наталя Бадюк.

"У п’ятницю ми її переведемо в обласну дитячу лікарню, там вона пройде вже повний комплекс обстежень і тоді вже формується весь пакет документів. Фамілію хоча б вона вже має. Дуже спокійна, тиха дитинка, поїла і спить, я від неї при огляді навіть плачу не чула", – розповіла Бадюк.

За словами завідувачки, дівчинку привезли в брудному рушнику. Одяг і памперси їй дали породіллі:

"Нам потрібна суміш Нан одиничка, вологі серветки, дитячий крем потрібен, дитяча олійка, ну і одяг. Одіяла ми маємо, але пару бодіків, ковточку і штани треба". 

 

Ця дівчинка – третя дитина, від якої відмовилася 31-річна тернополянка, – розповіла медична директорка пологового будинку Ольга Сидорчук:

"Викликали поліцію, яка встановила її особу. Виявилось, що вона вже шостий раз народжувала. І в нас вона неодноразово народжувала і відмовлялась від дітей. Згідно даних паспортного стола і даних поліції в неї є місце реєстрації в Тернополі".

Мати відмовилася від дитини одразу, коли її привезли в пологовий. Після зустрічі з поліцією вона покинула лікувальний заклад.

Із пологового будинку дівчинку переведуть до обласної дитячої лікарні. Там вона перебуватиме місяць. Потім її відвезуть у будинок малюка, – каже Сидорчук.

Чи відкрили кримінальне провадження щодо цього випадку, речник Нацполіції області Сергій Крета наразі не повідомив. 

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне