«У разі зменшення рівня захворюваності»: вимагатимемо переглянути зонування Тернопільщини

03.08.2020 20:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Стосовно того чи іншого району, який потрапив у «червону», «помаранчеву» чи «жовту» зони, рішення прийматимуть місцеві комісії ТЕБ та НС та органи місцевого самоврядування. Про це наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

Відтак, якщо рівень захворюваності в області впродовж трьох днів піде на спад, то у державної комісії з ТЕБ та НС вимагатимуть переглянути зонування Тернопільщини.

«За останній тиждень відбувся ріст захворюваності. Поступлення хворих на стаціонарне лікування зумовлено погіршенням їхнього стану. Серед найпоширеніших симптомів: пневмонія, дихальна недостатність, висока температура. Найбільше хворих у лікарні швидкої допомоги та дитячій лікарні обласного центру. Також багато хворих у Чортківській, Монастириській та Збаразькій районних лікарнях», — повідомив начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Богайчук.

В області спостерігається циклічність погіршення епідситуації. Від 1 до 9 днів рівень захворюваності збільшується, а потім, наступні 9 днів — покращується.

«Під час засідання Державної комісії ТЕБ та НС ми перебували на якраз 8-9 дні погіршення. У зв’язку з цим й могти потрапити у «червону» зону», — підсумував Володимир Труш.

До слова, станом на 3 серпня на Тернопільщині підтвердили 3113 випадків COVID-19, з них 39 – летальних, 1828 людей одужало.

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews