Першокласники з Тернопільщини можуть розпочати навчальний рік без нового обладнання

06.08.2020 17:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Тернопільщина отримала субвенцію з державного бюджету на забезпечення «Нової української школи» та покращення програми «Спроможна школа». Однак використати її на закупівлю навчальних матеріалів, обладнання не можуть.

Як повідомила начальниця управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Хома, на забезпечення «Нової української школи» виділили майже 37 млн грн, а на покращення результатів програми «Спроможна школа» - 20 млн грн. Також було виділено 699 тис. грн на придбання обладнання для пілотних класів НУШ, які першими виявили ініціативу і розпочали навчання діток за новими стандартами.

«На жаль, у нас виникла прикра ситуація, коли на сьогодні жодна з освітніх субвенцій не розподілена сесією обласної ради. Ми маємо проблемне питання, адже 1 вересня навчальні заклади, де першокласники мають навчатись у Новій українській школі, не розпочнуть навчальний процес з новим обладнанням, яке необхідне для першокласників. Це меблі й дидактичний матеріал, комп’ютерна техніка, які необхідні вчителям саме у перших класах», - зазначила Ольга Хома.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews